I FARTA: Thomas Ulsrud (46) er Norges eldste OL-deltaker i Pyeongchang.
I FARTA: Thomas Ulsrud (46) er Norges eldste OL-deltaker i Pyeongchang. Foto: Natacha Pisarenko / TT / NTB Scanpix

Ulsrud storspilte og senket svenskene på bare seks omganger

Publisert:
SPORT

(Sverige - Norge 2–7) Norge var allerede sjanseløse på semi, en plass svenskene kvalifiserte seg til for lenge siden. Men onsdag morgen var det Thomas Ulsrud & Co. som var best, og det med god margin.

Den norske lagkapteinen sviktet da det gjaldt som mest mot Storbriannia, og hans dårligste kamp i turneringen ble fulgt opp med tap mot Italia på direkten tirsdag. Dermed var Norges håp om semifinaleplass allerede knust før kampen mot Sverige onsdag morgen.

Men da, mot allerede semifinaleklare Sverige, som for øvrig hadde sikret seieren i den innledende runden, vartet Thomas Ulsrud opp med spill fra øverste hylle igjen.

OL-studio: Alt om OL her!

Norge startet med å stjele (ta poeng selv om motstanderen har sistestein) ett poeng i den første runden, og i den fjerde runden tok Norge hele tre poeng etter en kjempestein fra Ulsrud.

– Han gjør en sirkusstein vi ikke så engang, utbrøt Eurosport-kommentator Thoralf Hognestad euforisk.

– Det er nærmest århundret stein, fortsetter han.

Som om ikke det var nok: I omgangen etter stjal Norge to nye poeng, og halvveis var stillingen 6–2 i favør Norge.

Norge startet den sjette omgangen som de startet den første, med å stjele ett poeng, og da ga svenskene også opp kampen, hele fire runder før slutt.

Norge står dermed med fire seirer og fem tap. Det er altså ikke nok til å ta seg til semifinale, men trolig er ikke OL over for Thomas Ulsrud & Co. selv om den innledende runden nå er over. Mest sannsynlig blir det plasseringsspill natt til torsdag.

Her kan du lese mer om