Norsk padle-suksess på rekordtid

Eirik Verås Larsen tok gull og sølv i padle-VM på under en time.

  • NTB

Artikkelen er over 17 år gammel

Ordene kommer fra selveste Knut Holmann. Han tok fire VM- og tre OL-gull i løpet av sin lange karriere som verdensener i K1.

- Det er en enormt stor prestasjon. Jeg ble veldig imponert over ham i dag. Hvis jeg skal være helt ærlig, så trodde jeg ikke at han skulle klare det, sa Holmann.

Eirik Verås Larsen var spent selv også, men visste at han hadde mulighet til å vinne medaljer i både K1 og K2 på 1000 meter. Med gull i den første og sølv i den andre sammen med Nils Olav Fjeldheim kunne han ikke gjøre annet enn å smile bredt.

- Det er helt utrolig. Gullsjansene hadde nok være større i K2 uten K1-finalen, men gull og sølv er bedre enn bare gull, konstaterte verdensmesteren.

Han hadde faktisk bare kjørt K1 'en gang tidligere i år - under verdenscupen i Duisburg. Ikke siden amerikaneren Greg Barton vant gull i både K1 og K2 1000 meter under Seoul-OL i 1988 har en padler klart å ta medaljer i disse to båtene i samme mesterskap. Dermed er Verås Larsen også sikret en plass i historiebøkene.

Rekordraskt

Den litt spesielle VM-dagen til Flekkefjord-padleren startet med K1-finale. Etter å ha kastet opp av spenning før start, knuste han konkurrentene på siste halvdel av løpet, og sikret seg sitt første VM-gull i K1.

- Jeg hørte at jeg lå på 9. plass etter 500 meter. Det betyr vel at jeg hadde en meget bra avslutning, sa Verås Larsen.

Og han hadde helt rett. De siste 500 meterne luktet gull lang vei, og i mål viste det seg at det hadde gått virkelig raskt. Bare Knut Holmann har padlet raskere - da han tok gull i Atlanta i 1996. Da skal det nevnes at tidene i Atlanta var spesielt gode på grunn av strøm i vannet.

Etter K2-finalen lørdag var det ingen tvil om at to løp på under en time hadde kostet. For Nils Olav Fjeldheim kostet det sannsynligvis en gullmedalje.

- Jeg tenker ikke så mye på akkurat det, selv om vi begge vet at det kunne blitt gull hvis ikke Eirik hadde kjørt K1. Men når han tar gull, sånn som i dag, er det det som gjelder, sa Fjeldheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder