Margaret (24) vant «Norges beste fighter»

SPORT

(VG Nett) For fire måneder siden uttalte Margaret Aase (24) at hun helst ikke ville slå eller sparke noen i kamp. Nå har hun vunnet «Norges beste fighter».

  • Per Opsahl
Publisert: Oppdatert: 08.05.12 11:11

- Jeg er fortsatt ikke så glad i å slå, men har nok endret litt syn på slag og spark. Jeg er veldig klar for å gå proffkamper i MMA, sier Aase til VG Nett via manager André Moen.

Les også: Hater å slå

Hun kommer trolig til å gå sin første proffkamp i Stockholm i november, men er nå i San Diego for å forberede seg til VM i brasiliansk jiu jitsu. VM-gull har hun for øvrig også vunnet tidligere, men ved å prøve seg i MMA håper hun på større inntekter og bedre forutsetninger for å utvikle seg.

- Jeg er veldig klar for å satse på MMA, men liker fortsatt best å «kose» som jeg kaller brasiliansk jiu jitsu, sier Aase som innkasserte 250.000 kroner etter å ha slått thaibokseren Fatima Pinto i finalen.

Aase har utmerket seg i TV-serien med imponerende teknikk og ferdigheter - nesten uten å bruke slag og spark. For de som måtte tro at MMA kun dreier seg om knockout og brutal fighting, så er Aase et godt bevis på at man kan komme langt med gode såkalte grappling-egenskaper.

Skulder ut av ledd

Finalen ble vist på Viasat 4 i går kveld, og Aase slo Pinto med en teknisk manøver. Avgjørelsen kom i den andre runden med en såkalt «arm bar», etter at Aase hadde fått Pinto ned på gulvet.

VGTV: Se finalen i sin helhet her

I forkant av finalen hadde Pinto slitt med en skulder som var ute av ledd, men hun valgte likevel å fighte til tross for at hun ble rådet til å vente i seks uker.

Etter hjemkomsten fra innspillingen i Phuket ble Pinto norgesmester i thaiboksing, men slo på nytt skulderen ut av ledd i begynnelsen av april. 33-åringen får for øyeblikket kun trent alternativt.

PS! Førstkommende mandag er det herrefinale i «Norges beste fighter». Da møtes Fredrikstad-duoen Mads Rask og Joakim Aardalen. Den avgjørende episoden sendes på Viasat 4 kl. 21.30. Du kan også se episodene på viaplay.no

Her kan du lese mer om