SKREV HISTORIE: Sammy Blais løfter den gigantiske pokalen som viser at han har vært med på å vinne sluttspillet i NHL. Foto: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

St. Louis Blues vant Stanley Cup for første gang: – For et utrolig år

(Boston Bruins – St. Louis Blues 1-4) Det måtte alle syv kampene til for å kåre en vinner, men natt til torsdag norsk tid kunne St. Louis Blues endelig juble for sitt første Stanley Cup-trofé noensinne.

Det er ganske vanvittig med tanke på hvor laget var på starten av året. Den 3. januar i år var laget faktisk helt nederst på NHL-tabellen. Nå er de vinner av hele sulamitten.

– For et utrolig år, konstaterer St. Louis-back Alex Pietrangelo ifølge NHLs nettsider.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Hvor vi var til hvor vi er nå... Men jeg kan si dette, at jeg aldri har vært mer stolt av å bære denne trøyen enn jeg har vært med denne gruppen. Det er helt fantastisk, sier han.

SPENT STEMNING: Boston-tilhengere måtte se laget sitt tape den avgjørende finalekampen. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix

I forkant av onsdagens kamp sto det 3–3 etter seks kamper i finaleserien. Hjemmelaget Boston Bruins fikk en vond første periode på TD Garden onsdag.

St. Louis-spiller Ryan O'Reilly satte inn kampens første scoring etter 16 spilte minutter, mot spillets gang. Det tok bare tre minutter før bortelaget og Alex Pietrangelo økte ledelsen. Bortelaget blokkerte hele tolv avslutninger, men scoret på to av sine fire forsøk.

Kampens andre periode var jevnspilt og hendelsesfattig. St. Louis var nærmest scoring, men Bostons Zdeno Cháras mirakuløse redning bak egen målvakt Tuukka Rask hindret ny scoring. Allerede da hadde mye av entusiasmen til hjemmepublikummet dabbet av.

Les også: Brukket kjeve stopper ikke ishockey-kjempen Chára

I kampens siste periode ble all tvil feid til side. Brayden Schenn og Zach Sanford satte inn hver sine mål for St. Louis. Selv ikke Matt Grzelcyks trøstescoring kunne endre utfallet: 4-1-seier til St. Louis og en historisk kveld for Missouri-laget.

Veien til den historiske finaleseieren har vært lang for St. Louis. De slo ut Mats Zuccarellos Stars med 4–3 i kvartfinalen etter å ha ligget under 2-3, før de beseiret San Jose Sharks 4–2 i semifinaleserien. Til slutt sikret laget fra Missouri seg sin første finale siden 1970 og sitt første Stanley Cup-trofé noensinne.

les også

Boston Bruins vant overlegent i St. Louis

St. Louis var fram til onsdag det eldste aktive laget i NHL som aldri har vunnet Stanley Cup, til tross for finaler i både 1968, 1969 og 1970.

På den andre siden står Boston Bruins skuffet igjen.

– Noen måtte vinne og noen måtte tape, og vi kom ut på feil side. Det er ikke slik vi så det for oss. Så enkelt er det, sier Bruins-trener Bruce Cassidy ifølge NHL.com.

PS! Fans av TV-serien The Office har kunnet følge med på «feiden» mellom Jenna Fischer, som spiller Pam i serien, og John Krasinski, som spiller hennes ektemann Jim. De to heiet på hvert sitt lag i finalen, med det resultat at Fischer kunne le til sist.

(NTB/VG)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder