IDRETTSKJÆRESTER: Ingvild Flugstad Østberg møter en ny sesong som regjerende olympisk mester på lagsprint. Her er hun fotografert under mediedagen på Kvitfjell 24. september. Til daglig bor hun sammen med skøyteløper Christoffer Rukke (innfelt). Foto: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX,

Ingvild tok med seg kjæresten og ble nabo med gulljentene i Holmenkollen

Traff samboeren under en idrettssamling på Fuerteventura

Bjørgen: - Det har vært veldig fint å få Ingvild som nabo

Har lagret OL-medaljene hjemme på Gjøvik

KVITFJELL (VG) Ingvild Flugstad Østberg (23) valgte å bli nabo med Therese Johaug (26) og Marit Bjørgen (34) da hun tok med seg skøyteløperkjæresten Christoffer Rukke (26) til Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er to år siden Ingvild flyttet fra Gjøvik til hovedstaden og ble samboer med Christoffer Rukke.

- Vi bor to minutter unna Therese. Marit bodde også to minutter unna, men nå som hun har flyttet til et annet sted i Holmenkollen, så er det 10 minutter til Marit. Så Therese og jeg plukker henne opp når vi skal trene, sier Flugstad Østberg.

23-åringen fra Gjøvik og skøyteløperen fra Hol traff hverandre under en samling i regi av Olympiatoppen på Fuerteventura i mai i 2011. De ble kjærester. Hvem som sjekket hvem er en hemmelighet.

Kjæresten satser utenfor landslaget

- Vi trener styrke og løper sammen. Christoffer var ikke vant til å løpe da vi ble sammen. Skøyteløperne trener veldig spesifikt. Alt de gjør er veldig detaljert. Så mye på sklibrett, så mye med vekter. De trener veldig annerledes enn oss. Han er blitt veldig mye bedre til å løpe nå, sier Flugstad Østberg og smiler.

Han har til sammen seks NM-gull. Han var på landslaget før han ble satt utenfor foran forrige sesong. Denne sesongen har han takket nei til landslaget. Rukke fortsetter satsingen på Norges Skøiteakademi, der er også barnebarnet til Hjalmar Andersen, Fredrik van der Horst. Rukke var med i OL i Vancouver i 2010, han ble nummer 35 på 1000-meteren.

- Christoffer satser like mye som før. Jeg har troen. Han gjør en god jobb for å nå sine mål. Men skøyter er i en annen situasjon enn langrenn, de har en annen status hos folket nå. Skøyter har vært nede. De har en tøff hverdag i forhold til sponsorer og slike ting, sier Flugstad Østberg.

Stolt kjæreste

Han fulgte kjæresten på tv da hun gikk inn til gull og sølv under OL i Sotsji tidligere i år. Gullet kom på teamsprinten sammen med nabo Marit Bjørgen. 23-åringen tok sølv på sprinten, bare slått av Maiken Caspersen Falla.

GULL-DUO: Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg jubler for OL-gull på lagsprinten i Russland i februar. Finlands Aino-Kaisa Saarinen og Kerttu Niskanen tok sølv, mens Sveriges Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson ble nummer tre. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK/VG. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

- Han var selvfølgelig veldig stolt. Det var helt urealistisk. Det er veldig rart å tenke på, sier 23-åringen om jubeldagene i Sotsji.

- Hvor er OL-medaljene nå?

- De er hjemme på Gjøvik, svarer Flugstad Østberg.

Slo gjennom som 18-åring

GJENNOMBRUDDET: Ingvild Flugstad Østberg tok NM-gullet foran Therese Johaug (t.v.) på 15 km fellesstart med skibytte på Gjøvik i januar i 2009. Kristin Størmer Steira ble nummer tre. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

23-åringen fra Gjøvik markerte seg under NM på hjemmebane i 2009, hvor hun som 18-åring tok NM-gull på 15 kilometer fellesstart medskibytte. Hun fulgte opp med å gjøre rent bord under junior-VM og kom hjem med fire gull. Hun kom også med i VM-troppen til Liberec.

De siste to årene har hun altså trent sammen med Johaug og Bjørgen.

- Jeg trener alle typer økter med dem. Vi løper rolige langturer, noen ganger går det nok litt sakte for Therese og noen ganger litt for fort for meg, men på rulleski er vi mer jevne. Vi trener styrke på Olympiatoppen sammen. Vi møtes rett utenfor døra, setter oss i bilen og kjører sammen.

Bjørgen: - Ingvild er smart

Bjørgen er ikke redd for at Ingvild skal gå på en smell ved å trene sammen med henne og Johaug.

- Ingvild er smart. Hun kjenner kroppen sin. Er det en økt som er litt for tøff, så kompenserer hun i den neste økten. Sånn er det for Therese og meg også. Det har vært veldig fint å få Ingvild som nabo, hun er bra å trene sammen med, sier Bjørgen til VG.

Damelandslaget var på samling i Kvitfjell forrige uke. 8.-10. oktober har de en kort samling i Oslo, før de reiser til Val Senales 20. oktober. Der er det siste samlingen før konkurransesesongen starter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder