SLÅTT BEVISSTLØS: Marius Høitomt, her i aksjon fra et tidligere travløp, opplevde sitt livs mareritt da han ble sparket bevisstløs av en hest søndag kveld.

SLÅTT BEVISSTLØS: Marius Høitomt, her i aksjon fra et tidligere travløp, opplevde sitt livs mareritt da han ble sparket bevisstløs av en hest søndag kveld. Foto:Eirik Stenhaug,

Kusketalentet Marius (23) sparket bevisstløs av travhest

Topptrener Frode Hamre fryktet det verste - avbrøt søndagens løp

Sjokkerte tilskuere fryktet det verste. Kusketalentet Marius
Høitomt (23) ble slått bevisstløs etter å ha blitt sparket i ansiktet av en travhest.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den dramatiske ulykken skjedde under søndagens stevne på Sørlandets Travpark mens den lovende unggutten varmet opp kaldblodshesten Vesle Tina.

Hamre droppet løpene - ble med på sykehuset

23-åringen, som er sønn av fjorårets mestvinnende kusk Eirik Høitomt og ansatt hos Norges mestvinnende trener Frode Hamre, var bevisstløs i noen få minutter etter det kraftige sparket.

FRYKTET DET VERSTE: Frode Hamre priser seg lykkelig over at det gikk bra med Marius Høitomt - som er ansatt på Hamres stall. Foto: ,

- Det så ikke bra ut. Han har fått kraftig juling, men etter forholdene har det gått bra, sier Frode Hamre til VG.

Han ga avkall på å kjøre sine to siste løp for å bli med Marius Høitomt til sykehuset – samtidig som han forsikret en bekymret pappa Eirik beskjed om at sønnen var i de beste hender.

- Marius er ansatt hos meg, og jeg har et ansvar overfor ham. Derfor ville jeg gjerne være med på sykehuset. Han har fått en kraftig hjernerystelse, er kraftig forslått på høyresiden av ansiktet og har vondt i hodet. Det ser ut som han har vært i en boksekamp, men han har fått medisiner og begynner å huske litt av hva som har skjedd, forteller Hamre.

- Det er livsfarlig

Etter søndagens legesjekk i Kristiansand kjørte han hjem til Larvik med den uheldige Høitomt i bilen. Det er uklart når han kan være tilbake i travbanen. Frode Hamre priser seg lykkelig over at det ikke gikk verre.

- Det verste som kan skje er at en hest sparker bakover og treffer oss som sitter i sulkyen. Det er rett og slett livsfarlig. Heldigvis skjer det veldig sjelden, sier Frode Hamre, som fikk flashback til sin egen alvorlige skade da han ble sparket ut av sulkyen i 2013. Det endte med brudd i bekkenet og halvannen måned på sidelinjen.

- Jeg reagerer litt ekstra når sånt skjer. Ulykken jeg ble utsatt for på Bjerke har satt en veldig støkk i meg. Frykten for at det kan gjenta seg er en av grunnene til at jeg nesten ikke kjører fremmede hester. Jeg kjører mest mine egne, som jeg kjenner og er trygg på, forteller den rutinerte kusken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder