GOD I LANGRENN: Magnus Moan er spesielt god i langrenn, og tok sesongens første seier i dag. Her er han fra tidligere i sesongen. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Startet som nummer 14: Moan tok sesongens første seier: - En helt utrolig dag

Magnus Moan gikk et meget godt langrenn og tok sin første verdenscupseier på ett år i franske Chaux-Neuve i dag.

Artikkelen er over fem år gammel

Sprint lagkonkurranse sto opprinnelig på kombinertløpernes program søndag, men værforholdene tillot ikke arrangørene å gjennomføre det planlagte hopprennet. Dermed ble resultatene fra fredagens provisoriske konkurranseomgang utgangspunkt for langrennet, og konkurransen ble omgjort til individuell start.

Det ble en lykkelig løsning for Magnus Moan.

– En helt utrolig dag! Veldig gøy å komme på pallen med navnebror Magnus Krog. Jeg er kjempefornøyd med å være tilbake på toppen, og dette langrennet var et av mine fem beste i karrieren. Jeg følte meg kjempesterk, sa Moan etter målgang.

Trønderen gikk ut som nummer 14 i langrennet og jobbet seg raskt framover i feltet. Ut på nest siste runde hadde han kontakt med ledende Bernhard Gruber fra Østerrike, men i avslutningen var Moan i en egen klasse.

Dermed gikk veteranen inn til karrierens 23. verdenscupseier. Lørdag ble han nummer to i Chaux-Neuve og var på pallen for 50. gang i verdenscupen.

Magnus Krog gikk ut samtidig med Moan i søndagens langrenn og hang lenge med trønderen. På de siste rundene måtte telemarkingen slippe, men Krog kom meget sterkt på sisterunden og knep annenplassen foran Gruber.

I mål skilte det 8,4 sekunder mellom de norske gutta.

– Jeg fikk til et godt hopp fredag og kunne gå ut sammen med Moan. Jeg visste foran langrennet at Magnus er i kjempeform, så jobben min var bare å henge på han, sa Krog.

– Det klarte jeg nesten hele veien. Moan knuste alle i dag, og folk ramlet av etter hvert som han økte farten, fastslo telemarkingen.

Krog hadde for øvrig ikke vært på pallen siden verdenscuprennene nettopp i Chaux-Neuve for ett år siden. Den gangen ble han også nummer to, bak Mikko Kokslien.

Franske Jason Lamy Chappuis tok fjerdeplassen søndag – foran amerikanske Taylor Fletcher. Sistnevnte gikk ut i langrennet som nummer 37.

Jan Schmid ble til slutt nummer 12.

De øvrige norske valgte å droppe langrennet som følge av håpløse utgangspunkt etter hoppingen. (NTB)

Les også

Mer om

  1. Kombinert

Flere artikler

  1. Moan vant på hjemmebane: - Et av mine råeste løp

  2. 16 år siden siste sammenlagtseier i verdenscupen: Magnus Krog vant etter kanonspurt

  3. Overlegen kombinertseier til Graabak

  4. Kokslien mistet seieren på oppløpet

  5. Kokslien spurtet inn til seier etter eksepsjonelt langrenn

  6. Vant foran Jørgen Graabak: Krog tok sin tredje verdenscupseier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder