SLO ZLATAN: Golfspiller Henrik Stenson fikk årets Jerringpris og prisen for årets mannlige svenske idrettsutøver under idrettsgallaen i Globen mandag. Han fikk Jerringprisen foran langrennsløper Johan Olsson og fotballspiller Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB SCANPIX

Golf-Stenson fikk pris foran Olsson og Zlatan

Golferen Henrik Stenson fikk både Jerringpriset og prisen for årets mannlige svenske idrettsutøver mandag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

37-åringen ble historisk da han ble førstemann som vant sluttspillet både på PGA- og europatouren forrige sesong.

På den svenske idrettsgallaen ble det klart at folket har stemt golferen fram som vinner av prestisjetunge Jerringpriset. Toer ble VM-helt og langrennsløper Johan Olsson.

- Jeg vil takke alle som har stemt. Det har vært et fantastisk år. Å få denne prisen betyr utrolig mye. Vi er et lite land, men vi er utrolig dyktige i idrett, sa Stenson.

Han avsluttet takketalen med å ønske alle svenske vintersportsutøvere lykke til i Sotsji-OL.

FIKK PRIS I SVEITS: Zlatan Ibrahimovic fikk mandag kveld prisen for årets mål under den årlige FIFA-gallaen. Cristiano Ronaldo fikk Gullballen som verdens beste spiller for 2013. Foto: REUTERS

I desember var det blandede reaksjoner i Sverige da Olsson ble tildelt Svenska Dagbladets Bragdguldet. Mange mente Stenson hadde fortjent prisen.

- Jeg har skrevet golfhistorie, men dessverre var ikke det nok. Hatten av for Johan Olsson, sa Stenson den gang.

Han håper å vinne Bragdguldet ved en annen anledning. Jerringpriset vant han for første gang mandag.

Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic endte uten pris på idrettsgallaen. Han var treer i kampen om Jerringpriset, som han vant i 2007.
(©NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder