SOMMEREN 2012: Guro Fostervold Tvedten snakker om sin nye jobb i Viasat. Nå har hun altså mistet denne jobben, og går rettens vei mot arbeidsgiveren.

SOMMEREN 2012: Guro Fostervold Tvedten snakker om sin nye jobb i Viasat. Nå har hun altså mistet denne jobben, og går rettens vei mot arbeidsgiveren. Foto: Roger Neumann , VG

Fostervold Tvedten-saken til rettsmekling

Uenigheten mellom Guro Fostervold Tvedten (41) og Viasat skal denne uken til rettsmekling.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter TV-profilens advokat, Stein Kimsås-Otterbech, overfor VG. Han vil foreløpig ikke si noe mer om saken.

– Det er ikke naturlig å kommentere saken nå, sier advokaten.

TV 2-programmet God Kveld Norge meldte i helgen at Guro Fostervold Tvedten er blitt oppsagt i Viasat.

Les også: TV2: Fostervold Tvedten sparket fra programlederjobb.

TV-kanalen og Fostervold Tvedten skal være uenige i om flere punkter i hennes arbeidsforhold. Derfor trekker TV-kjendisen sin tidligere arbeidsgiver for retten.

Prøver å få til forlik

Men nå ender altså saken foreløpig i en rettsmekling. VG har bedt sorenskriver Siri Vigmostad, som er med i dommernes mediegruppe, forklare hva en rettsmeksling er:

– Det er domstolen som tar initiativet, i håp om å få til en minnelig ordning, et forlik mellom partene, forteller Vigmostad.

– Hvis de kommer til enighet, slipper vi i så fall hovedforhandlinger i retten.

– Er dommeren til stede?

– Ja, dommeren bistår og gir kanskje partene en «dytt» på veien, slik at det blir en progresjon, sier Siri Vigmostad.

Les også: Forlot TV2 med vemod

Må nedbemanne

Viasat eies av MTG Norge. Administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, fortalte lørdag at Fostervold mistet jobben som en del av selskapets nedbemanninngsprosess.

– Mediebransjen er i en stor omstilling og det betyr også nedbemanning. For oss så har det betydd et tredvetalls ansatte som måtte gå, og Guro er én av dem. Nå har arbeidslivet noen regler for hvordan man nedbemanner og de reglene mener vi at vi har fulgt. Alle har akseptert det opplegget vi har lagt frem, med ett unntak, sa Trygve Rønningen.

«Vi er uenige»

Det unntaket er altså Fostervold Tvedten, som nå ønsker å få prøvd saken sin for retten. Hun har ikke ønsket å kommentere saken på det nåværende tidspunkt. I en sms til VG lørdag skrev hun:

«Vi er uenige og midt i en prosess, derfor vil jeg ikke kommentere dette nå.»

Les også: Discovery forsøkte å hente denne TV 2-profilen

41-åringen fra Molde, som er søsteren til den tidligere fotballspilleren Knut Anders Fostervold, startet TV-karrieren som programleder og sportsanker tilbake i 1999. Den gangen for TV 2, hvor hun senere også ble utegående reporter.

Sammen med tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt ledet hun de daglige sendingene «EM-kveld fra Wien» under fotball-EM i Sveits og Østerrike i 2008. Fostervold Tvedten har også hatt ansvaret for «TV 2s artistgalla» og kanalens «fotballgalla».

Fra TV2 til Viasat

Etter en periode der programlederen hadde hatt permisjon fra jobben i TV 2, og kun vært sporadisk på skjermen da hun blant annet bodde en periode i Spania, sa hun det var med tungt hjerte hun forlot kanalen våren 2012 til fordel for Viasat.

Hun har ledet kanalens Champions League-sendinger sammen med blant annet Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth.

Hun er gift med håndballprofilen Håvard Tvedten, som spiller for den danske klubben Aalborg og lenge var en sentral spiller på det norske herrelandslaget i håndball. De to bor i Danmark, og har to barn sammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder