PÅ TELTTUR: Olaf Tufte (t.v.) og Kjetil Borch gjør sine siste forberedelser i teltet før de skal ro sammen under NM på Tunevannet Rostadion i Sarpsborg. Foto: Jostein Magnussen VG

Borch om Tufte: – Har ikke tid til ny trener

I ettermiddag vant bronsevinnerne fra OL igjen

SARPSBORG (VG) Kjetil Borch (26) skjønner godt at kollega Olaf Tufte (40) vurderer å legge opp hvis roerne mister sin dyktige landslagssjef.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Landslagssjef Johan Flodin har hjulpet roerne til edelt metall etter at han tok roret i 2013. Som VG meldte før helgen har svensken flere tilbud fra andre nasjoner selv om han forhandler med Norges Roforbund om å fortsette i jobben.

Et nei fra Flodin kan ende med at Olaf Tufte gir seg. Det har ikke kollega Kjetil Borch - makkeren fra dobbeltsculleren som tok bronse i OL - noen problemer med å forstå.

– Kjempeproblem

– Jeg skal ikke påstå at uansett hvilken trener vi får så blir det en nedtur, men omstillingstiden vil bli betydelig lengre enn da vi fikk Johan med på laget. Jeg tror rett og slett Olaf ikke har tid til en slik omstilling. Det er litt av grunnen og derfor vil han beholde Johan. Går han til et motstanderlag så har vi uansett et kjempeproblem, sier Kjetil Borch.

Saken fortsetter under bildet!

NM-TRIUMF: Olaf Tufte, Kjetil Borch, Bjørn-Jostein Singstad og Jeper Rørvig fra Horten Roklubb gikk til topps under NM på Tunevannet Rostadion i ettermiddag. Foto: Jostein Magnussen VG

– De som kjenner Olaf vet at han er en ganske sær person når han ikke får det som han vil, selv om han er blitt mer fleksibel enn han var før. Olaf og Johan (Flodin) kjenner hverandre godt og har et godt kommunikasjonssett, som kanskje er det viktigste når man er trener. Og Johan har også en bra lederstil, mener Borch.

Les også: Tufte og Borch splittes etter OL

Selv tar han pause nå til over nyttår. 26-åringen skal ut og reise, men vil satse alene i singel neste sesong.

– Hva tenker du om Tufte og en eventuell satsing videre?

– Klokka tikker for Tufte. Hvis han skal fortsette må han legge opp en ekstrem smart plan hvor han disponerer de neste åra riktig hvis. Han har ikke tid til å tilpasse seg en ny trener, trenerstil og teknikk. Klarer han å videreføre det han har hatt til nå så er Tokyo (OL om fire år) absolutt innenfor rekkevidde.

– Hva med din egen situasjon hvis Flodin gir seg?

– Jeg er ikke avhengig av at Johan Flodin fortsetter, men jeg ser på det som en ekstremt stor fordel. Jeg skal ta ferie nå og vurdere litt, så satser jeg på singel i året som kommer. Det er det jeg ser for meg.

I samme båt igjen

Tufte og Borch to skilt lag og ror ikke dobbeltsculler sammen for Norge, men i ettermiddag var de to i samme båt igjen i finalen under NM på Tunevannet Rostadion i Sarpsborg. Fireren med Tufte, Borch, Jesper Rørvig og Bjørn-Jostein Singstad var nesten 11 sekunder foran Christiania Roklub i mål.

Siden de er klubbkamerater i Horten Roklubb ror de også finalen i dobbeltsculler i morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder