SØKER IGJEN: Leder for søkerkomiteen for VM til Trondheim 2021, Rita Ottervik og skipresident Erik Røste foran den norske VM-standen i Cancun, Mexico. Foto: Claes-tommy Herland NTB scanpix

Trondheim tapte kampen om ski-VM

Tyske Oberstdorf er valgt som arrangør av ski-VM i nordiske grener i 2021. Trondheim nådde dermed ikke opp.

  • Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Arrangøren av ski-VM om fem år ble kunngjort på FIS-kongressen i Cancún i Mexico torsdag kveld. Håpefulle nordmenn måtte med skuffelse innse at valget ikke falt på Trondheim denne gangen, melder NTB.

– Vi er selvfølgelig litt skuffet. Vi reiste hit for å prøve å ta med oss et VM hjem, sier skipresident Erik Røste til VG.

– Samtidig er vi realistiske. Oberstdorf søker for 5. gang. De er en stor nasjon og en god arrangør. Jeg må bare gratulere Oberstdorf og ønske lykke til – så skal vi ned og ta noen medaljer når mesterskapet arrangeres i 2021, legger han til.

Bakgrunn: Trondheim får konkurranse om VM på ski

Fire av 17 stemmer

De 17 mannlige medlemmene i FIS Council, med Sverre Seeberg som Norges representant, sto bak valget om å gi VM til Oberstdorf. Også slovenske Planica måtte se seg slått av de tyske byen.

Av de 17 mulige stemmene fikk Trondheim bare fire, Oberstdorf fikk 11 stemmer, mens Planica fikk 2, skriver Adressa.

Ifølge avisa var det Trondeheims første forsøk på å skaffe seg VM etter mesterskapet i 1997. Planica har søkt to ganger tidligere, uten å få mesterskapet, mens Oberstdorf var med i kampen for femte gang.

Også Trondheims ordfører Rita Ottervik var litt skuffet over nederlaget.

– Samtidig visste vi da vi startet søknadsprosessen at vi hadde en stor utfordrer i Oberstdorf. Vi har vært klar over at vi kanskje må gå flere enn én runde, særlig fordi Oberstdorf sto sterkt. Mange mente det var Tyskland sin tur denne gangen, sier Ottervik til VG.

Les også: 17 menn avgjør om Trondheim får VM

SLIK KUNNE DET SETT UT: Slik tenkte man seg at det skulle sett ut i Granåsen i 2021. Foto: Illustrasjon: Rambøll

Søker igjen

Ottervik legger til at delegasjonen fra Trondheim, bestående av ti kvinner og menn, har brukt tiden i Cancún godt.

– Vi har fått markedsført Trondheim, fått god oppmerksomhet og positive tilbakemeldinger fra komitémedlemmene. Vi har gjort en god jobb, og jeg tror det er en god investering mot 2023, sier Ottervik.

– Så dere søker igjen?

– Det gjør vi!

For tysk skisport var valget av Oberstdorf en viktig opptur etter at østerrikske Seefeld ble valgt som arrangør av VM i 2019. Neste års ski-VM arrangeres i Lahti, Finland.

Les også: Årets ski-kongress holdes på luksus-spa i Karibia

Røste: – Innrømmet at årets FIS-kongress blir dyr

SLIK SÅ DET UT SIST: Thomas Alsgaard skøytet inn til stafettseier i Granåsen da Trondheim arrangerte ski-VM i 1997. Foto: Rune Petter Ness NTB scanpix

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder