Eventyrhesten satte Support Justice i skyggen

Support Justice har vært på alles lepper den siste uken, men det var en annen norsk hest som gikk til topps i Olympiatravet på Åby lørdag.

  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fem år gammel

B.B.S. Sugarlight har måtte finne seg i å være i skyggen av Support Justice den siste tiden. Sistnevnte fikk et drømmespor i Olympiatravet, og ble stor favoritt i storløpet med 1,5 millioner kroner i førstepremie.

Men slik skulle det ikke gå. B.B.S. Sugarlight stakk rett til tet, og var aldri truet. På oppløpet stakk eventyrhesten til Fredrik Solberg fra konkurrentene og kusk Peter Untersteiner kunne vinke til publikum mens han gikk over mål.

TIL SOLVALLA: Fredrik Solberg med B.B.S. Sugarlights innbydelse til Elitloppet. Foto:Eirik Stenhaug,

– Han vant. Jeg har Norges best, slutt og tull, jeg har Norges beste hest, ropte trener Fredrik Solberg like etter målgang.

– Det er helt utrolig, jeg har nesten ikke ord, sa Solberg da han var kommet seg til seremoniplass.

– Nå har jeg Norges beste hest. Dette er helt ubeskrivelig, fortsatte han.

Kusk Peter Untersteiner var også svært fornøyd med hesten, som vant på tiden 1.10,7 over distansen 2140 meter

– Jeg trykket til fra start, og inn i den siste svingen lurte jeg på om denne hesten noen gang ble sliten. Det å være så overlegen i et så stort løp er helt ubeskrivelig, sa han.

Med seieren kunne B.B.S. Sugarlight innkassere 1,5 millioner kroner, og ikke minst skrive seg inn i historien som den tredje norske vinneren av Olympiatravet.

Et eventyr

21. november 2013 kjørte B.B.S. Sugarlight om 15.000 kroner i et lusnjløp. Siden har det gått rett til himmels for hesten til Fredrik Solberg.

– B.B.S. Sugarlight er kanskje tidenes mirakelhest. Ingen skjønner noe som helst, hesten kom fra intet. Det er helt unikt, hesten har hatt en utrolig utvikling, sa en av landets fremste traveksperter Øivind Grøstad før fjorårets Oslo Grand Prix.

– Det er snakk om et av tidenes største forvandlingsnummer, har VGs travekspert Anders Olsbu uttalt.

I 2013 kjørte hesten inn 200.00 kroner, i fjor økte premiekontoen med 1,8 millioner kroner. I sesongens tredje start fylte B.B.S. Sugarlight på ytterligere 1,5 millioner kroner på premiekontoen, og det gjenstår fortsatt en rekke storløp denne sesongen.

Ikke skuffet

Til tross for at Support Justice var spillernes og mange andres favoritt til å vinne løpet, var ikke trener og kusk Geir Vegard Gundersen skuffet over fjerdeplassen på Åby.

– Jeg måtte gå ut i tredjesporet med 750 meter igjen. Da blir det for tøft i denne klassen. Med 550 meter igjen skjønte at det ikke var mulig å hente igjen B.B.S. Sugarlight, sa Gundersen etter løpet.

– B.B.S. Sugarlight var helt enorm. Han vant lett. Det var den overlegent beste heste, men selv om vi ble nummer fire, føler jeg at vi gjorde den nest beste prestasjonen. Det kommer nye oppgaver, så dette lover bra, fortsatte han.

Mer om

  1. Trav

Flere artikler

  1. B.B.S. Sugarlight på revansjejakt

  2. B.B.S. Sugarlight fikk aldri sjansen i Elitloppet

  3. Favoritt i Elitloppet - kjøpt for
    25.000

  4. B.B.S. Sugarlight vant VG Oslo Grand Prix

  5. Lørdag kan Support Justice bli historisk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder