TEMPERATUR: Kampen mellom Conor McGregor og José Aldo vakte enorm oppmerksomhet i USA og verden for øvrig. Foto: John Locher , Ap

MTG sikret seg MMA-rettighetene

Ultimate Fighting Championship (UFC) vil bli sendt på Viaplay og enkelte ganger Viasat Sport de neste fire årene.

Artikkelen er over fire år gammel

Det første stevnet sendes 3. januar når Robbie Lawler forsvarer tittelen i weltervekt mot Carlos Condit i Las Vegas.

– Folkene bak UFC har klart å løfte MMA-sporten gjennom god markedføring og fantastiske events. Superstjerner som Conor McGregor, Ronda Rousey og mange flere helter har blitt skapt, sier MTGs sportssjef Stian Kleppo i en pressemelding.

De siste årene har det vært CMore og etter hvert også TV 2 Sumo som har sendt UFC-stevner.

Sett denne? Den irske MMA-stjernen tjente ti millioner i sekundet

Stjernekamper

UFC er en gigaidrett i USA, men også i Europa og i Norden har populariteten vokst mye de siste årene. Nylig fikk kampen mellom Conor McGregor og José Aldo voldsom oppmerksomhet da de to kjempet om tittelbeltet i Las Vegas.

McGregor brukte nøyaktig 13 sekunder på å knocke ut Aldo, som ikke hadde tapt en UFC-kamp siden 2005.

Iren fikk relativt godt betalt per sekund han var på jobb den kvelden - seieren ga ham en kontoøkning på cirka 140 millioner kroner.

Også på jentesiden har MMA skapt overskrifter gjennom det siste året. Det aller mest kjente navnet i buret er Rounda Rousey, som i lange tider har feid unna all mulig motstand. Nylig ble hun riktignok knocket svært overraskende ut av Brækhus-riavlen Holly Holm, men hun er likevel MMA-sirkusets superstjerne på kvinnesiden.

Høye seertall

I USA har stevnene med disse utøverne millioner av TV-seere, og har også dratt voldsomt med såkalt «pay-per-view»-salg. Ifølge pressemeldingen fra Viasat er over 500 av de beste fighterne i verden under kontrakt med UFC.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen vi har gjort med MTG, som er en respektert europeisk broadcaster. MTG vil, uten tvil, hjelpe oss å løfte UFC til nye høyder i Europa. MTGs geografiske rekkevidde er helt i tråd med vårt mål i det nordiske markedet, og vi gleder oss til å se hva som skjer allerede i 2016, sier UFC EMEA General Manager og Vice President, James Elliot.

Stjerneportrettet på VG+: Les om McGregor som setter Irland på hodet

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder