Spøkefull Carlsen: – Er det én ting jeg er kjent som, er det gledesspreder

SPORT

Magnus Carlsen (25) synes det er perfekt at Magnus-filmen fikk «Gledessprederprisen» under Haugesund-festivalen.

Publisert: Oppdatert: 30.08.16 15:56

Magnus-filmen har norsk kinopremiere fredag denne uken. Samme dag spiller Carlsen sitt første parti i sjakk-OL i Baku, Aserbajdsjan (OL i sjakk er en ren lagkonkurranse).

– En passende pris. Er det én ting som jeg er kjent som, er det gledesspreder, sier Magnus Carlsen på tirsdagens pressetreff. Om hvor alvorlig han mener det, er litt uklart.

– Når jeg blir spurt «beskriv deg selv med ett ord», svarer jeg «gledesspreder», sier han, fortsatt i en ironisk tone.

Les også: Carlsen slo endelig Giri på det 16. forsøket

Magnus Carlsen innrømmer at han fortsatt ikke har sett filmen om seg selv.

– Men på et eller annet tidspunkt skal jeg få sett meg ned i ro og mak og sett på den, sier verdensmesteren.

Juryen i Haugesund mente filmen fortjener et stort publikum på kino, og mener den viser oss hvordan kjærlighet og samhold fører en fremover, et av filmens tema er nemlig hvordan Carlsens familie er med sjakkspilleren hele veien.

Les også: Kritikerjubel for «Magnus»

Carlsen er på Norges førstebord i OL for sjette gang siden debuten i 2004. Norges nest beste sjakkspiller Jon Ludvig Hammer (26) er faktisk også lagets eldste. Hammer har ikke lykkes i det siste og har nå falt ut av topp 100-listen i verden.

– Vi har uferdig, men spennende lag. Det som er fint, er at vi har relativt unge spillere. Vi er fortsatt med for å lære. Om to år skal vi gjøre det enda bedre, og enda bedre der igjen om fire år, sier Magnus Carlsen.

Les også: «Magnus» solgt til 56 land før premieren

Det norske laget ble nummer 29 i Tromsø-OL for to år siden. Sjakk-OL arrangeres annet hvert år.

Aryan Tari (17) og Frode Urkedal (23) spilte på det norske andrelaget i Tromsø-OL, men debuterer nå på førstelaget. Nicolai Getz er reserve på det norske laget.

Les også: Nå får du se Magnus Carlsen i «The Simpsons»

Magnus Carlsen har fire turingsseirer i 2016 etter at han tidligere i år har gått til topps i Wijk aan Zee, Stavanger, lyn- og hurtigsjakkturneringen i Leuven og sist Bilbao i juli.

I sommer kom også nyheten om at sjakkikonet ved nyttår glir inn i rekken av verdensstjerner som har spilt en gjesterolle i den ikoniske tegnefilmserien «The Simpsons». Fra før har en rekke store stjerner, som Britney Spears, Michael Jackson og David Beckham, gjort gjesteopptredener i serien som flere ganger har blitt kåret til en av de beste gjennom tidene.

Her kan du lese mer om