VENTER PÅ TRENEREN: Olaf Tufte er positiv til å ta nok en sesong, men mye kommer an på hva Johan Flodin (til høyre) bestemmer seg for. Foto: Krister Sørbø VG

Olaf Tufte kan legge opp om sjefen slutter

Johan Flodin har tilbud fra flere nasjoner enn Norge

Han er nøkkelen til at Olaf Tufte (40) fortsetter med roing. Landslagssjef Johan Flodin (49) har de siste ukene vært i forhandlinger med Norges Roforbund. Men har også flere andre tilbud internasjonalt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det betyr mye for meg at han blir med videre, sier Olaf Tufte til VG.

– Jeg tror ikke at jeg ønsker å starte på nytt i et annet regime. Johan kjenner meg og vet hva jeg har behov for. Han betyr mye for motivasjonen. Blir han borte må jeg telle på knappene, varsler superveteranen foran helgens NM i Sarpsborg.

Leste du? Olaf Tufte helt slått ut etter OL

Etter at Norge hverken tok OL- eller VM-medaljer fra 2009 til 2012 har de norske roerne vunnet to gull og fire bronse på verdensbasis etter at svensken kom inn som landslagssjef i 2013. I tillegg har Birgit Skarstein tatt både VM-gull, sølv og bronse i para-roing.

POPULÆR SVENSKE: Johan Flodin er sterkt ønsket av roerne. Her er han sammen med Kristoffer Brun (i midten) og Are Strandli som tok OL-bronse i dobbeltsculler lettvekt. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Johan Flodin fikk mange godord fra både Tufte og medaljekompisene Kjetil Borch, Are Strandli og Kristoffer Brun under OL.

– Olaf har sagt det samme til meg som til VG. Og det betyr mye. Jeg har fått inntrykk av at jeg er ønsket av resten av gruppen også. Det er selvsagt viktig at energien er positiv, sier Johan Flodin.

Tufte etter OL-bronsen: – Utrolig følelse

Han kan fortsatt ikke love at han fortsetter som norsk landslagssjef frem til Tokyo-OL i 2020. Men kommer med klare signaler.

– Vi har en veldig positiv dialog og vi står nær hver andre. Det kommer en beslutning i løpet av en uke, lover han. Flodin opplyser at han har fått flere andre tilbud. VG vet at Australia tidligere har vært ute etter svensken. Olaf Tufte sier:

– Svært mange har spurt meg om Johan Flodin. Jeg vet at han er attraktiv for andre nasjoner.

Johan Flodin kommer ikke til å være til stede under helgens NM. Han er på ferie i Paris, men vil være på plass under Olympiatoppens forskningskonferanse tirsdag og på ro-landslagets sesongavslutning på Tufte gård torsdag.

Husker du? Tufte om fotballandslaget: – Vil se slitne gutter som gråter

Trenerspørsmålet er avgjørende for Tufte, men han ramser også opp motivasjon, familiesituasjon og helse som viktige momenter for sin egen fremtid som roer. Han har også fått mange tilbud etter OL.

– De har kommet fra alle bauger og kanter, sier Olaf Tufte etter at han i Brasil ble første nordmann på 92 år med medalje i fire sommer-OL.

Men det er uansett tvilsomt om Tufte blir å se på roarenaen i Tokyo om fire år.

– Jeg kan ikke tenke helt til neste OL. Skal jeg satse videre så må det bli med ett hvitt flagg i baklommen i forhold til familiesituasjonen, sier han.

Lørdag er det nøyaktig ett år til roernes neste store mål: Da åpner VM i USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder