SPILTE UAVGJORT: Magnus Carlsen (t.h.) og Wesley So da duoen spilte mot hverandre i Bilbao i juli i fjor. Foto: Vincent West Reuters

Tam remis i Carlsens første parti i Nederland

(Wesley So–Magnus Carlsen 0,5-0,5) Den norske verdensmesteren n(26) fikk en god start på storturneringen i nederlandske Wijk aan Zee.

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over tre år gammel

Magnus Carlsen spilte med svarte brikker mot amerikaneren Wesley So. Partiet endte med remis etter 33 trekk.

– Han tar ikke mange sjanser, derfor er det vanskelig å slå ham. Han er pragmatisk, sier Carlsen til den offisielle hjemmesiden.

VG Direkte: VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer fulgte partiet

– Remis i dette partiet gir liten odds, sier VG-ekspert Jon Ludvig Hammer.

– So er veldig forsiktig når han spiller mot Magnus, og med svart i første runde har ikke Magnus så store ambisjoner, uten det å komme i gang med turneringen.

Wesley So er rangert som nummer to i Wijk aan Zee, og det er derfor en sterk prestasjon av Carlsen.

Dette var dessutens Sos 44. parti på rad uten tap. Carlsens siste tap kom i det åttende partiet i VM-matchen mot Sergej Karjakin.

Magnus Carlsen jakter sin sjette seier i den tradisjonelle Wijk aan Zee-turneringen. Han og Viswanathan Anand står med fem hver.

Les også: Carlsen hylles for sitt utrolige siste-trekk

– Det er viktig å ta seier nummer seks, men aller viktigste å spille sjakk og ha det moro, sier Carlsen til den offisielle hjemmesiden.

Nordmannen elsker å spille i den forblåste nederlandske kystbyen, og er nå med for 12. gang i løpet av de siste 13 årene.

Det er hele 14 deltakere i toppklassen i denne turneringen, og det betyr altså at Carlsen skal opp mot 13 ulike spillere de neste ukene. I sitt siste parti blir det nytt møte med VM-utfordreren Sergej Karjakin.

Så du denne? Carlsen takket pappa i rørende tale

Wijk aan Zee er den eneste storturneringen i løpet av året med så mange deltakere, og derfor er det også større nivåforskjell enn det vanligvis er i de turneringene som Carlsen spiller.

Magnus Carlsens første parti i Nederland kommer på samme dag som Martin Ødegaard muligens får sin debut for Heerenveen i den nederlandske æresdivisjonen.

I sitt andre parti, søndag, møter Magnus Carlsen polske Radoslaw Wojtaszek.

Les også

Mer om

  1. Magnus Carlsen
  2. Sjakk

Flere artikler

  1. Carlsen fikk sin hevn: – Bra at Magnus viser sånn sting

  2. Vidunderbarnet tabbet seg ut – tapte mot Carlsen

  3. Remis for Carlsen – nå kan seieren ryke

  4. Carlsen spilte remis mot kompisen – nå er det tett i toppen

  5. Turneringsseieren glapp for Carlsen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder