UTBRYTERE: Mikael Flygind-Larsen og Dag Erik Kleven. Foto: Scanpix

Starter eget skøytesprintlag

Skøyteløperne Mikael Flygind Larsen og Dag Erik Kleven satser videre med et nytt sprintlag i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Flygind Larsen og Kleven var blant fire løpere som i forrige uke trakk seg fra Norges Skøyteforbunds forbundsgruppe.

- Spennende

Det nyetablerte laget skal være et treningssamarbeid mellom løpere som vil satse utover tilbudet de kan få i egen klubb og som har ambisjoner om å etablere seg på et topp internasjonalt nivå, opplyses det i en pressemelding. Lagets hjemmearena vil være Valle Hovin.

- Dette er veldig spennende. Vi var så mange løpere på landslaget at det ble vanskelig å få nok fokus på hver enkelt. Nå blir vi færre løpere, og treningen blir mer tilrettelagt til det jeg skal bli god på. Jeg har som mål å klatre opp på pallen i mellomdistanse, men da må jeg forbedre meg i startfasen, sier Flygind Larsen til NTB.

Mangler sponsorer

Laget skal trenes av den tidligere skøytesprinteren og landslagstrener for sprint, Frode Rønning. Han tok VM-gull i sprint i 1981.

- Jeg har trent med ham før og har god erfaring med ham. Han er en dyktig sprinttrener, mener Flygind Larsen.

Flygind Larsen (Holmestrand og Botne) og Kleven (Sand) får også med seg Espen Aarnes Hvammen (Eidsvold), Øyvind Andreasen (Snøgg), Joachim Haugen (Herkules) og Mats Roger Jensen (Holmestrand og Botne) på laget.

Sprintlaget har foreløpig ingen sponsorer, slik at løperne selv vil bidra med finansiering. Laget vil administreres av en gruppe på tre personer med tilknytning til skøyteklubbene Aktiv og Asker.

Søskenparet Maren og Sverre Haugli trakk seg også fra forbundsgruppen. Løperne følte at de ikke hatt god nok utvikling under landslagstrener Peter Mueller og ønsket å kjøre sitt eget treningsopplegg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder