SKALLET: Ada Hegerberg reiste seg opp og gikk ut på sidelinjen, men der holdt hun på å svime av. Her får hun hjelp. Foto: Jostein Magnussen VG

Norge har ikke slått Sverige på åtte forsøk: Blodig drama for Hegerberg - måtte sy fire sting etter skalling

KRISTIANSAND (VG) (Norge-Sverige 0-0) Ada Hegerberg fikk et ublidt møte med Magdalena Eriksson på Sør Arena.

Artikkelen er over tre år gammel

Med få minutter igjen å spille gikk hun i bakken etter å ha skallet skikkelig med svenskenes nummer seks, der Eriksson riktignok må sies å være uten skyld.

Mens forsvarsspilleren klarerte innlegget, headet Hegerberg rett i bakhodet på henne. Det var det for den norske stjernen, som måtte byttes rett ut og som fikk behandling på sidelinjen mens kampen fortsatte - og til slutt endte uten scoringer.

Etter kampen måtte hun få videre behandling av legene i garderoben, og der fikk hun også trøst av mamma og pappa.

– Det gikk bra, men hun måtte sy fire sting i hodet, sier mamma Gerd Stolsmo til VG.

Testen mot OL-finalisten Sverige ble landslagsvikar Leif Gunnar Smeruds første. Hans umiddelbare grep var å flytte kaptein Maren Mjelde ned som midtstopper og plassere Nora Holstad Berge på benken.

I Isabell Herlovsens fravær fikk Ada Stolsmo Hegerberg selskap av Caroline Graham Hansen på topp i en 4-4-2-formasjon.

Sett denne? Hegerberg vil ha Nordlie som ny landslagssjef

Svenskene, uten sin største stjerne, Lotta Schelin, hadde litt større tempo, litt mer bevegelse og var langt tøffere i duellspillet. Slik var i hvert fall bildet de første 45 minuttene her på Sør Arena.

Svenskene farligst

Et norsk lag som forsøkte å trille mer ball i det oppbyggende spillet, holdt på å falle for eget grep med en rekke feilpasninger på egen banehalvdel. Svenskene var farligst og først etter 39 minutter noterte vi Norges første sjanse.

Den andre var større. Noen minutter ut i 2. omgang fyrte Ada Stolsmo Hegerberg på direkten og satte keeper Hilda Carlen på en alvorlig test. Lyon-spissen, med seks mål på sine tre siste landskamper, fikk en stor sjanse til i 27. minutt. Dét skuddet gikk utenfor fra 8-9 meters hold. Der og da var 21-åringen lite fornøyd med egen presisjon.

Hegerberg måtte gi seg rett før slutt etter at hun skallet til en Sverige-spiller. Hun blødde fra hodet, men kom seg på beina før lege og fysio måtte hjelpe henne.

Med 0-0 i kveld har ikke Norge slått svenskene siden september 2009. Det var i EM i Finland. Og de norske jentene har prøvd seg åtte ganger siden den gang.

PS! Bare 1436 tilskuere så privatkampen i et surt og kaldt Kristiansand.

ØYEBLIKKET: Her skaller Hegerberg med Magdalena Eriksson. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder