HER AVGJØRES KAMPEN: Thomas Rønning Formo har nettopp fått tak i venstrearmen til Harun Kina og avgjør kampen. I bakgrunnen skimtes treningskamerat Emil Weber Meek (nummer tre fra venstre). Foto: Viaplay

MMA-Formo vant på «armbar» i første runde

Thomas Rønning Formo (28) var overlegen mot Harun Kina (31) i MMA-oppgjøret i København i kveld, og avgjorde kampen da 45 sekunder gjensto av den første runden.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter at kampen hadde foregått i stående posisjon prøvde Kina seg med et rundspark, men ble lynhurtig kontret av Formo som dro med seg nederlenderen ned på bakken. Der låste nordmannen hodet hans og fikk inn noen slag før han endret posisjon, tok tak i venstrearmen til 31-åringen og dro til.

VGTV: Her avgjør Formo kampen

Kina signaliserte raskt at han ga seg, og Formo kunne juble over nok en overbevisende seier i MMA-buret. Kiruna som har bakgrunn som K1-fighter var da heller ikke i nærheten av å skape de store problemene for Formo, og står nå med syv strake tap i buret.

Det ser derimot langt bedre ut for Formo med sine tre strake seirer som MMA-proff. Sammen med treningskamerat og kollega Emil Weber Meek er han i ferd med å bli en profil i Danmark der kveldens oppgjør gikk av stabelen. «European Mixed Marial Arts 8»-stevnet i Brøndbyhallen ble sendt direkte på Viasat Sport og på Viaplay.

Før kveldens kamp fortalte Formo til VG at han hadde gått voldsomt mye ned i vekt for å komme under 73-kilsogrensen de to fighterne var blitt enige om. Den norske fighteren bar absolutt ikke preg av vektkuttingen.

- Det var en fantastisk opptreden, han viser at han alle de ferdighetene som skal til for å gjøre det bra i MMA-sirkuset, mener Tarjei Nymark Mørkve som er redaktør for nettstedet MMA Norway.

PS! I natt er det UFC-stevne i Las Vegas - les mer om møtet mellom Ronda Rousey og Sara McMann her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder