INGEN KONGESESONG: Petter Northug på vei til smøreboden etter fjerdeplassen på stafetten i OL. Til venstre går en langt mer fornøyd mann - Sveriges kong Carl Gustaf, som så landet vinne gull denne dagen. I midten Skiforbundets medieansvarlig Gro Eide. Foto: Bjørn S. Delebekk

Folkets Northug-dom: Kom tilbake på landslaget!

InFact-måling viser at nordmenn mener skikongen bør droppe privatsatsingen etter OL-bommen

Petter Northugs OL-nedtur gjør at folkets råd er klart: Nesten halvparten av Norges befolkning mener Petter Northug (28) bør tilbake på landslaget for å gjenerobre verdenstoppen i langrenn.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Northug har akkurat reist hjem etter et skuffende OL i Sotsji, hans aller første medaljeløse, internasjonale seniormesterskap som langrennsløper.

Hvordan han kan komme tilbake i gullform? Returnere til skilandslaget, ifølge VGs InFact-måling, gjort dagen etter OL. Iallfall svarer 47,6 prosent av de spurte at sjansene er størst for et comeback i verdenstoppen innenfor landslaget.

Bare 12,5 prosent tror han har like gode sjanser der han står nå - og har gjort siden forrige sommer - utenfor landslaget. Altså har kun såvidt over én av ti troen på Northugs profflag-konsept.

Retur ikke tema

Mens 37 prosent har svart «Vet ikke» i den samme undersøkelsen. Uansett: Det blir neppe noe landslagscomeback på 28-åringen.

- Det er ikke tema hos oss, forsikrer Northugs manager Are Sørum Langås til VG. Han avviser med et smil å kommentere noe ytterligere rundt målingen av skistjernen.

- Slik jeg tolker det, litt uavhengig av Petter, synes jeg det er fint at folk har troen på opplegget på landslaget. Det er godt å se, sier langrennssjef Åge Skinstad til VG.

Han satt selv på pressekonferansen da Northug annonserte sitt brudd med landslaget i fjor vår. I stedet gikk Norges desiderte langrennsener på herresiden inn på Coops privatlag for de neste tre årene.

Respekterer Northug

- Jeg har ikke forandret noe syn på det siden da. Men jeg har heller ikke hatt noe problem med å respektere Petters valg, påpeker Skinstad.

- Tror du Northug returnerer til landslaget?

- Det har jeg ingen formening om. Vi har hatt en avtale der det har vært respekt mellom partene, uten brudd eller konflikter, der begge har vært fornøyde, svarer Åge Skinstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder