Zuccarellos lagkamerat kjøpt ut av Rangers: - Mister en god kamerat

Hagelin tror klubben har kvittet seg med Richards for å beholde Zuccarello

STAVANGER (VG) New York Rangers har kjøpt ut Brad Richards (34) fra sin dyre kontrakt. Mats Zuccarello (26) synes det er leit.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fredag kveld ble det kjent at Richards, som har en niårskontrakt verdt snaut 400 millioner kroner, er kjøpt fri av Rangers. Det betyr at den rutinerte senteren forlater klubben etter tre av de ni årene mot en kompenasjon på rundt 120 millioner kroner.

Frikjøpet gjør at Rangers har mer midler til å beholde andre spillere - som Mats Zuccarello. Lønnstaket i NHL gjør at klubbene ikke kan bruke mer enn et visst beløp på spillerlønninger årlig. Når Rangers nå kvitter seg med Richards, øker det sjansene for at Zuccarello blir værende i klubben - og får bedre lønn.

- Er han det? spør Zuccarello da VG informerer ham om utviklingen i New York.

Det var ESPN som først meldte at Richards forlater Rangers.

- Det er utrolig synd. Jeg legger meg ikke i slike ting (forhandlingene), men han er en god kamerat. Det er veldig synd, sier Zuccarello, før han fortsetter.

- Jeg mister en god kamerat og en god lagkamerat.

GAMLE KJENTE: Mats Zuccarello (til høyre) og Brad Richards jubler for norsk scoring i en kamp mot Buffalo Sabres i desember. Rangers vant kampen 3-1. Foto:Kevin Hoffman,USA Today

Mats Zuccarello spilte fredag veldedighetskamp i DNB Arena i Stavanger sammen med et knippe idretts- og underholdningsprofiler.

Straks skal han selv forhandle om en ny kontrakt med Rangers.

Kan kreve rundt 25 millioner

Ifølge den velinformerte New York Post-journalisten Larry Brooks, vil 26-åringen kunne kreve mellom 24 og 27 millioner kroner i årslønn av Rangers. I tillegg er det ventet at nordmannen skriver under på en langtidskontrakt.

- Jeg tenker ikke mye på dette med lønn...Men jeg har lyst til å være i Rangers og spille med dem som er her. Jeg håper vi kan finne en løsning på det, sier Zuccarello.

Med på veldedighetskampen i Stavanger var også Rangers-lagkamerat Carl Hagelin (25). Svensken sier at Richards høye lønn har vært et tema denne sesongen.

- Det har vært mye snakk om det i løpet av året. Dette handler jo om lønnstaket. Det har ingenting å gjøre med ham. Richards er en utrolig bra fyr og har hatt mye å si for meg. Han har gjort mange poeng og vært en viktig senter for oss. Det er trist, men det er sånn denne bransjen fungerer, sier Hagelin til VG.

Han mener Rangers har kjøpt ut Richards for å beholde rekken til Zuccarello.

- De var tvunget til å gjøre dette for å kunne signere Zuccarello, Brassard (Derick) og Pouliot (Benoit) for det de er verdt, sier Hagelin.

- Et grep for å beholde Zuccarello og rekken hans?

- Ja, akkurat. De kommer ikke til å få samme lønn som Richards, men vi er nære lønnstaket fordi «Henkes» (Henrik Lundqvist) og Girardis (Dan) lønn går opp. Nå har de også en sjanse til å kunne signere en som Anton Strålman. Zuccarello og Brassard ville de ha signert uansett, men nå kan Strålman også få det han fortjener, sier Hagelin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RANGERS-STJERNE I STAVANGER: Carl Hagelin herjet for Team Zucca i veldedighetskamp i DNB Arena fredag kveld. Til høyre Alexander Bonsaksen på Team Koss. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Rekkekamerater

Som Zuccarello kjenner Hagelin den 34 år gamle senteren godt. Richards har spilt på samme rekke som svensken.

- Han har vært min senter i over 50 prosent av de to og et halvt årene jeg har vært i Rangers. Nå er det en annen som må ta steget opp, sier Hagelin.

Richards leverte 63 poeng på 107 kamper denne sesongen og var dermed et godt stykke fra det for eksempel Mats Zuccarello bidro med for Rangers (72 poeng på 102 kamper).

Det er Rangers-sjef Glen Sather som har tatt beslutningen om å kjøpe ut Richards. Hagelin tror ikke det går lang tid før 34-åringen finner seg en ny klubb.

- Det kommer ikke til å bli et problem for ham, sier svensken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder