SJEFEN OG KONGEN: Landslagssjef Vidar Løfshus (t.v.) offentliggjør VM-laget kommende lørdag, da får vi også vite om Petter Northug får gå VM-sprinten. Her er duoen etter prololgen under årets Tour de Ski. Northug ble nummer tre på den distansen. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

Løfshus får hat-sms fra folk som ønsker Northug på sprintlaget

Tror Northug tok VM-plassen på sprint for gitt

VM-laget offentliggjøres lørdag under NM på Røros

RØROS (VG) Landslagssjef Vidar Løfshus blir kalt både «drittsekk» og «rasshøl» – noen dager før VM-uttaket skal offentliggjøres.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fredag går Petter Northug (29) for en plass på sprintlaget under VM i Falun. Etter at det ble kjent at det ikke er sikkert at Northug får gå sprinten i Falun, så har mange engasjert seg. Fire menn skal gå VM-sprinten for Norge i Sverige.

For noen dager siden fikk Løfshus denne sms-en fra en mann:

«Du gir deg ikke, du prøver etter beste evne og knekke Northug gang etter gang. Jævla drittsekk !!!!!!!! Rasshøl!!».

FIKK SMS: Denne tekstmeldingen fikk landslagssjef Vidar Løfshus nylig. Foto: PRIVAT,

– Jeg setter meldingen på kontoen for stort engasjement, og tenker at vi er to som heier på en fantastisk skiløper, sier Løfshus til VG.

– Hva tenker du om slike tekstmeldinger?

– Jeg blir ikke lei meg av det, svarer Løfshus med et smil og legger til:

RØK I SEMIFINALEN: Petter Northug kom ikke videre fra semifinalen på sprinten under OL i Sotsji i fjor. Ola Vigen Hattestad ble olympisk mester. Northug går NM-sprinten fredag, i et forsøk på å få en av sprintplassene til VM i Falun. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– De fleste meldinger som er i den gaten kommer enten sent på kvelden eller på natten, når noen kanskje har tatt seg et par øl. Har jeg tid pleier jeg å svare på tekstmeldingene. Jeg svarer saklig, og faller ikke ned på nivået til dem som sender meldingene.

Landslagssjefen forteller trenere og personer i støtteapparatet får tekstmeldinger med lignende budskap av og til.

Les også: Otto Ulseth refser landslagsledelsen for Northug-pålegg.

Måtte avbryte høydeopphold

Under OL i Sotsji fortalte smøresjef Knut Nystad at datteren hans ble mobbet på skolen, fordi Norge på flere distanser hadde dårlige ski. Blant annet endte de norske damene på 5. plass på stafetten etter at de ble smurt bort. Det gjorde Marit Bjørgen rett og slett forbannet.

- Når datteren til Knut blir mobba på skolen, da er det over grensen for dritt. Jeg blir forbannet. Jeg blir giret, sa Bjørgen da.

Forrige helg ble det kjent at Northug avbryter et høydeopphold i Italia for å gå NM-sprinten på Røros fredag. Han hadde ikke tenkt å gå den distansen. Men han fikk beskjed fra langrennsledelsen om at han må stille på NM-stafetten for å være med å kjempe om en plass på VM-sprinten.

Bjørgen: - Ingen selvfølge at Petter skal gå

Lørdag kommer VM-uttaket. Det er 12 menn som reiser til Falun. Sprintlaget blir også offentliggjort lørdag.

Det er syv mann som kjemper om fire plasser. Northug har en 2. plass i klassisk sprint i verdenscupen så langt denne sesongen. Tomas Northug og Eirik Brandsdal har begge en seier, mens Ola Vigen Hattestad vant skandinavisk cup-sprinten i VM-løypene i Falun for halvannen uke siden.

Bjørgen sa på pressekonferansen på Røros onsdag at hun forstår at landslagsledelsen vil se Petter Northug på NM-sprinten.

- De andre har også gått fort. Det er ingen selvfølge at Petter skal gå sprinten, sier Bjørgen.

Northugs særstilling forsvant etter OL

Landslgssjef Løfshus forteller at Northug alltid har kommet greit ut av alle uttak i mesterskap tidligere basert på skjønn. Men nå må han kvalifisere seg.

– Jeg tror ikke Petter tok det helt på alvor. Han tenkte nok at det ordner seg denne gangen også. Han har kanskje gått i fellen at alt ordner seg. Petter har vært i en særstilling i det norske laget. Den særstillingen forsvant etter OL i fjor, sier Løfshus.

Torsdag starter NM med 10/15 km damer/herrer friteknikk på Røros. Northug stiller ikke til start. Han er tittelforsvarer på 15 kilometeren i VM. Men Northug går i tillegg til sprinten 30 kilometer fellesstart med skibytte og stafett søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder