I SVEITS: Therese Johaug på vei hjem til Norge etter ankesaken i CAS (Idrettens Voldgiftsrett) i starten av juni. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Johaug takket nei til milliontilbud fra bettingselskap

Therese Johaug (28) takket nei til et lukrativt tilbud om å bli sponset av et internasjonalt spillselskap i perioden hun er utestengt fra langrennssporten.

  • Øystein Hernes

Artikkelen er over to år gammel

Det bekrefter manager Jørn Ernst til VG.

– Det medfører riktighet at jeg har vært i en samtale om det, men det viste seg fort at det var uaktuelt for henne, sier han.

Therese Johaug har vært utestengt fra langrennssirkuset siden oktober, etter hun testet positivt på det forbudet stoffet clostebol. I starten av juni var skiesset i Lausanne for å gjennomføre ankesaken i CAS (Idrettens Voldgiftsrett), og i disse dager venter hun på den endelige dommen.

Millionbeløp

Etter det VG erfarer var det Betsson, som blant annet har brukt den tidligere fotballspillerne John Arne Riise som såkalt ambassadør, som ønsket et samarbeid med Johaug. Spillselskapet med hovedkontor på Malta ville sponse Johaug med et millionbeløp i perioden hun er utestengt. Planen var også at avtalen skulle opphøre idet hun vendte tilbake til det norske skilandslaget.

Blir begrenset: Supergambleren Kristian (22) får bare spill for småpenger

PR-manager i Betsson, Mikael Mellqvist, ønsker ikke kommentere dette, men sier følgende i en kommentar:

– Vi har en policy om å ikke kommentere tilbud eller møter rundt eventuelle ambassadører. Men på generelt grunnlag kan jeg si at store norske profiler innen idrett og underholdning kan være spennende for oss, hvis det lar seg kombinere med karrierevalget deres.

Foto: VG

Fikk nei

Manager Jørn Ernst forteller at han ble invitert på kaffe av et byrå for å diskutere et mulig sponsorat. Ernst sier han på det tidspunktet ikke visste at det var et spillselskap som ønsket sponsorsamarbeidet. Nevnte byrå representerte spillselskapet i det Ernst omtaler som en «samtale» mellom partene.

Vant 72 millioner: Dette skal Raymond (47) bruke pengene på

Norsk Tipping, som har monopol på pengespill, sponser Norges Skiforbund. I tillegg får Skiforbundet penger fra overskuddet til Norsk Tipping.

– Derfor sa jeg klart og tydelig fra om at et slik sponsorsamarbeid ikke var aktuelt, sier Ernst.

God business

Selv om Therese Johaug gikk glipp av potensielle premiepenger fra skisporet forrige sesong, går det godt med «Therese Johaug AS». I mars kunne Dagens Næringsliv melde at langrennsløperen tjente 10,3 millioner på salg av selskapet Active Brands' sportskolleksjon.

Ny VG-serie: Tallene som gir Norsk Tipping grunn til bekymring

Utgifter knyttet til dopingsaken, er for det meste blitt dekket av Norges Skiforbund og Norges idrettsforbund. Johaug hentet inn utenlandske stjerneadvokater til ankesaken i CAS, og disse ble betalt av skiforbundet til en sum av rundt 820.000 kroner.

Mer om

  1. Therese Johaug
  2. Idrettspolitikk
  3. Pengespill

Flere artikler

  1. Slik taper Johaug millioner på dopingdommen: – Det er en betydelig sum

  2. Profilerte bettingfolk forlater Malta – hentet til spillselskap i Estland

  3. Team Johaug ønsker CAS-avgjørelse i juni

  4. Sjekk Johaugs gratulasjon til gulljentene

  5. Her er hele skiforbundets Johaug-regning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder