FILMING?: Arjen Robben hadde tilsynelatende fryktelig vondt etter et av flere møter med Brasisl Felipe Melo i kvartfinalen. Foto: Afp

Van Marwijk: - Robben filmer ikke

(VG Nett) Arjen Robben beskyldes for overdrevent spill og filming, men stjernespilleren tas i forsvar av egen trener.

Eva Hongshagen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

I kvartfinalen ble Felipe Melo den store syndebukken for Brasil. Han fikk rødt kort etter en takling på Nederlands Arjen Robben. Sistnevnte hadde imidlertid falt lett og tilsynelatende overdrevet flere ganger tidligere i kampen, og etterpå måtte trener Bert Van Marwijk svare på spillernes vegne da det kom spørsmål om Robben filmet.

- Du burde skamme deg over å stille et slikt spørsmål. Gå tilbake og se på reprisene, så ser du hvor mye bank Robben fikk. Skam deg! sa Marwijk, ifølge expressen.se.

På pressekonferansen før kveldens møte med Uruguay er det imidlertid en noe roligere tone fra Nederlands trener, som innrømmer at Robben «muligens» hadde filmet tidligere i karrieren.

- Tidligere har man kanskje sagt: «Han burde ikke gjort det der», men nå er det endret. Robben er en spiller som er ekstremt rask og kreativ. Da får man hele tiden dytt, sier han.

Les også:- Robben er en sirkusklovn

Uten toppscorer Suarez

Marwijk er glad det er stor avstand mellom hjemland og vertsland før kveldens kamp.

- Det blir en veldig farlig kamp. Stemningen hjemme er stor for øyeblikket og kanskje det er godt at vi er så langt borte og ikke kan se det selv. Vi må virkelig konsentrere oss om Uruguay og det vil ikke bli lett. De kom ikke til semifinalen for ingenting, så vi må fokusere igjen og ikke tenke at vi allerede er der, sier han ifølge FIFA.

For første gang på 40 år er Uruguay i en VM-semifinale. De vant gruppe A etter uavgjort mot Frankrike og seier mot vertsnasjon Sør-Afrika og Mexico.

Uruguays Luis Suarez har vært svært viktig for laget, med to scoringer mot Sør-Korea i åttendelsfinalen og en omdiskutert hands som reddet Uruguay fra tap mot Ghana i kvartfinalen. Han må imidlertid stå over semifinalen etter det røde kortet han ble belønnet med. Diego Forlan har i likhet med Suarez scoret tre mål i turneringen.

Les også:Suarez slipper utvidet suspensjon

- Et annerledes Nederland

- Nederland er tøffe motstandere. De har ikke tapt på nesten to år. Denne generasjonen er litt annerledes enn det tradisjonelle Nederland, de er veldig balansert. Bak på banen gir de ikke bort noenting, de spiller presist på midtbanen og på topp har de hardtløpende, tekniske spillere som Van Bommel, Sneijder og Robben. De er alltid frampå, på utkikk etter angrepsmuligheter. Det blir veldig vanskelig, men ikke umulig, sier Oscar Tabarez, Uruguays trener.

VG Nett-leser:- Nederland slo Brasil og tror nå at de er verdens beste , de undervurderer Uruguay og ryker på en smell der.Diskuter her!

Nederland har cruiset seg frem til sin fjerde VM-semifinale uten et eneste nederlag i årets mesterskap. Gruppespillet ga full pott med ni poeng av ni mulige, etter seiere mot Japan, Danmark og Kamerun.

VG Nett følger fotball-VM:Les mer her!

I møtet med Slovakia i åttendedelsfinalen endte det med 2-1- seier for nederlenderne, før Brasil ventet i kvartfinalen. Søramerikanerne ble av mange spådd i finalen før VM. Selv om det til pause så lyst ut for målscorer Robinho og co, ordnet Wesley Sneijder to mål for Nederland i andre omgang og satte en stopper for Brasil i VM - og Dunga som trener.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder