UTE AV OL: Serena Williams ble sendt hodestups ut av OL-turneringen. Foto: Kevin Lamarque Reuters

Serena Williams knust av 21-åring i OL: – Helt ubegripelig

Storfavoritten Serena Williams (34) ble sendt hodestups ut av OL av ukrainske Elina Svitolina (21).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den amerikanske verdenseneren og tittelholderen så ut som en skygge av seg selv da hun ble knust av stortalentet Svitolina i løpet av to sett (6-4, 6-3) og en drøy times spill i OL-turneringens åttedelsfinale.

– Serena ute av OL. I strake sett. Mot Svitolina. Nå kan ikke tennisen i OL bli stort sjukere. Helt ubegripelig. Sjokk etter sjokk, skriver TV 2s tenniskommentator Eirik Fure på Twitter.

Les også: Ny sjokk-exit for Djokovic: – Ikke bra for selvtilliten

– Åpenbart veldig skuffet

Den ukrainske 21-åringen er rangert som nummer 20 i verden og opplevde utvilsomt sin største triumf så langt i karrieren. I kvartfinalen skal hun møte tsjekkiske Petra Kvitová.

– Jeg er åpenbart veldig skuffet. Den beste spilleren vant, men jeg kan knapt vente til neste gang jeg møter henne. Det vil bli en veldig god kamp, sier Serena Williams.

Hennes vanligvis knallharde og nådeløse server var svake og upresise, og Williams endte kampen med hele åtte dobbeltfeil. USAs tennisdronning var uten tvil plaget av en skulderskade, og etter hvert som tapet nærmet seg, så hun nærmest ut til å være på gråten mens hun spilte. Hun forlot umiddelbart arenaen da slutten på et uhyre skuffende OL var et faktum.

Lest denne? Tinder-spørsmålet som fikk frem Ezinnes latterbrøl

– En stor mulighet

Drømmen om et femte OL-gull ble effektivt knust av Svitolina.

– Dette var en stor mulighet. Det endte ikke slik jeg ønsket, men jeg klarte i det minste å komme meg til Rio. Det var et mål for meg. Det var morsomt, men nå er det over, sier Williams.

Det har vært et OL fullt av tennis-sjokk så langt. Serena Williams og søsteren Venus røk ut av doubleturneringen allerede i første runde, det samme gjelder brødrene Andy og Jamie Murray, og Novak Djokovic tapte også sin første kamp mot Juan Martín del Potro.

Allerede etter noen få dager med Rio-tennis er følgende et faktum: Den best seedede herren i singletennis er ute, den best seedede kvinnen i singletennis er ute, de best seedede herrene i doubletennis er ute, og de best seedede kvinnene i doubletennis er ute.

Les mer: Kineserne raser etter flaggtabbe: – Ingen feil er tillatt!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder