SPARKET: Frank Løke (i rødt) har fått sparken i Drammens BK. Her er han avbildet med Håvard Tveten (t.h) etter en landskamp i 2010. Foto: Gøran Bohlin , VG

Løke fikk sparken

Håndballspilleren Frank Løke (35) har fått sparken i Drammen Håndballklubb, har klubben bestemt. Grunnen er oppførselen under et julebord nylig.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Styreleder Svein Tore Moe skrev følgende til VG onsdag kveld: «Frank Løke er i dag avskjediget fra sin stilling i Drammen Håndballklubb. Han har etter loven krav på forhandlinger innen to uker fra i dag, og klubben avventer en eventuell henvendelse om dette.»

Moen sier til VG at han på det nåværende tidspunkt ikke kan si noe mer om saken. Klubben jobbet med saken hele onsdag, helt til det kom en konkret melding om avgjørelsen, rundt klokken halv ni onsdag kveld.

VG har foreløpig ikke fått tak i Frank Løke for en kommentar.

LEST DENNE? Hva er det med familien Løke?

Politiet måtte fjerne Løke

Han har i en årrekke vært blant Norges beste håndballspillere, startet i Runar i Sandefjord og har vært profesjonell håndballspiller i både Danmark, Tyskland og Kroatia før han vendte hjem til Norge og Drammens BK, i mars i år. Han signerte da en treårskontrakt. Løke er strekspiller, og han fikk 167 landskamper for Norge.

Det var NRK som først omtalte hendelsen, og tirsdag bekreftet styreleder Moe overfor VG at de har kalt spilleren inn til en samtale.

LØKE I 2011: – Latterlig at jeg ble kastet ut

Ifølge statskanalen ble spilleren bedt om å forlate festen, uten å følge anmodningene. Det endte med at politiet ble koblet inn og måtte fjerne spilleren fra festen. Ifølge Drammens Tidende var han både overstadig beruset og utagerende.

– Vi har hatt møter med de involverte som har gitt sin forklaring. Et referat fra dette skal sendes til styret, og onsdag skal vi i styret ha et telefonmøte, sa styreleder Moe til VG tirsdag.

– Det som har sies å ha skjedd er ikke heldig, men samtidig høres det ikke ut som det verste i verden, sa styrelederen.

Men onsdag viste det seg likevel at det var alvorlig nok til at Drammen HK avskjediger Løke.

– Vet ikke hva du snakker om

– Kan det ende opp med at kontrakten termineres, spurte VG tirsdag.

– Alle kontrakter har en klausul i seg som sier at det kan skje dersom man ikke oppfører seg og handler utenfor det som er akseptabel oppførsel. Men igjen, nå skal vi få alle fakta på plass først, svarte Moe da.

Han syntes saken var uheldig, og på VG virket det som han i det lengste håpet at dette ikke skulle ende med verst tenkelige utfall for alle parter.

– Det stemmer at vi hadde julebord, og at vi var ute og spiste og koste oss. Men ellers aner jeg ikke hvar du snakker om, sa Frank Løke på statskanalens konfrontasjon tidligere i uken.

Frank Løke, bror til håndballjentenes strekspiller Heidi Løke, har vært i trøbbel flere ganger tidligere.

Både landslagssjef Robert Hedin og medspillerne var irriterte på Frank Løke etter bråket i VM for noen år siden. Derfor var det ingen bønn da Løke senere ble tatt på fersken i å drikke etter midnatt.

Løke skulle igjen ha brutt de interne reglene.

– Spillerne er skuffet over tillitsbruddet. De er triste og lei seg både på Frank Løkes og lagets vegne, opplyste troppens hovedleder Espen Karlsen den gangen.

PS! Det er ikke første gang i år at Løke skaper diskusjon. I september satte han personlig rekord under Oslo Maraton samtidig som han var skadet og ikke kunne spille kamp for Drammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder