STORSPILLER: Casper Ruud i aksjon i fjorårets French Open. Nå storspiller han i Rio de Janeiro. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Ekspert: – Casper Ruud kan gå til finalen

– Ganske sensasjonelt, sier Eurosport-kommentator Christer Francke etter at Casper Ruud (20) har tatt seg til kvartfinalen i den store ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro.

Motstander i kvartfinalen fredag kveld er Laslo Djere, en serber som ligger på 90. plass på ATP-rankingen. Nordmannen har falt ned til 135. plass på den siste listen. Men torsdag imponerte han stort ved å vinne mot João Sousa, som er nummer 40 i verden.

– Dette er en stor norsk idrettsprestasjon midt i ski-VM, sier Francke.

– Jeg hadde ikke trodd at han skulle spille så bra nå. Det har vært litt stang-ut og usikkerhet om hofteskaden. Nå storspiller han igjen.

Francke sier at Laslo Djere er en rutinert spiller, men at Ruud absolutt har mulighet om han fortsetter som han har spilt til nå.

les også

Ruud gikk på sjokktap – ute av kvalifiseringen til Australian Open

– Det er veldig bra om han vinner også neste match. Da kan han fortsette ferden mot topp 100. Jeg hadde trodd at det skulle ta litt lengre tid etter at han har falt tilbake på rankingen den siste tiden.

– Normalt sett er det lettere for ham å klatre ved å delta i Challenger-turneringer enn i storturneringer som denne i Rio.

Eurosports tennisekspert tolker dette som at Casper Ruud trives på grusunderlaget i Rio.

– Dette gir også forhåpninger til den europeiske grussesongen med Monte Carlo, Roma, Barcelona og flere før høydepunktet French Open.

les også

Ruud klar for semifinalen i Las Vegas

Det har vært et favorittfall i Rio. Fredagens Ruud-motstander, Laslo Djere, slo i første runde ut toppseedede Dominic Thiem.

– Favorittene røk som fluer i første runde.

Dette er en såkalt ATP500-turnering med en total premiesum på 1,9 mill. dollar, eller drøyt 16 mill. norske kroner. Ruud vant to kvalifiseringsrunder på vei inn i hovedtablået. Finalen spilles søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder