BEKLAGER: NIF-president Tom Tvedt og resten av idrettsstyret tar selvkritikk for ressursbruken. Foto: Scanpix

Beklager pengebruk i intern e-post

I et brev til Idretts-Norge innrømmer NIF-styret at medienes gransking av organisasjonens disponeringer har avdekket «mangel på godt skjønn».

  • Joachim Baardsen

Artikkelen er over to år gammel

– Alle vi i Idrettsstyret beklager den situasjonen norsk idrett er satt i ved den pengebruk og til tider mangel på godt skjønn som er blitt avdekket i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Totaliteten av de kritikkverdige forhold som nå har kommet frem er alvorlig, og har bidratt til å svekke omdømmet til norsk idrett og tilliten til idrettens ledelse, skriver styret i Norges idrettsforbund til kretsene, ansatte og særforbundene.

Det er Aftenposten som har fått tilgang på e-posten. Overfor VG omtaler kommunikasjonssjef Niels Røine i NIF bakgrunnen for den slik:

– Når man har sett hvilket mediebilde og hvilken diskusjon innsynet har ført til, fant man det riktig og nødvendig å sende ut en tydelig og klar melding til organisasjonen, hvor innholdet taler for seg selv. Innholdet har alle styremedlemmene vært delaktig i å formulere. Alle står samlet bak det som står i brevet, sier Røine til VG.

Les også: NIF-styret skulle «bygge lag» – regningen kom på 312.000 kroner

Har fått massiv kritikk

Idrettsstyret er presset etter at det har blitt kjent at NIF har brukt store summer på alkohol, flyreiser og rådgivere.

Konsulentbyrået First House fikk alene over 10 millioner overført for rådgivning i perioden november 2011 til november 2015.

Det har fått både kulturminister Linda Hofstad Helleland, andre politikere og tidligere presidenter til å reagere sterkt.

Les også: NIF betalte butikk-øl og Dundersalt

– Forstår alvoret

Tirsdag uttalte NIF-president Tom Tvedt seg om pengebruken overfor media. Og nå forklarer det som skal være et samlet styre seg for resten av Idretts-Norge.

– Dagens styre forstår alvoret i dette, og lover organisasjonen å bruke resterende tingperiode til å arbeide målrettet for åpenhet, modernisering og gjenreisning av tillit og omdømme. Vi ønsker å gi et samlet og tydelig signal om at vi er fullt innstilt på å gjøre jobben som kreves, heter det i brevet.

Les også: NIF brukte over 10 millioner på rådgivningsselskap

Mer om

  1. Norges Idrettsforbund

Flere artikler

  1. Vil kaste hele NIF-styret

  2. Kulturministeren om NIF: – Alvorlig bekymret

  3. Myhrvold mener dette forholdet er uholdbart for NIF: – Kan ikke leve med en slik situasjon

  4. NIF brukte over 10 millioner på First House

  5. Troms Idrettskrets avlyser planene om ekstraordinært idrettsting

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder