Maren Lundby fra da hun ble nummer tre under hopprennet i Sapporo fredag. Foto: NSF hopp / NTB scanpix

Maren Lundby utklasset konkurrentene med seier i Sapporo

Maren Lundby har denne sesongen vært på pallen i fem av sju renn. Søndag utklasset hun konkurrentene og tok sin første seier under hopprennet i Sapporo.

uvakt@ntb.no

Totningen tok totalt 229,8 poeng i rennet, 19,3 poeng foran toeren Katharina Althaus fra Tyskland. Tredjeplassen gikk til tyske Juliane Seyfarth.

les også

Marens mareritt før hun hopper: – Kaldsvetter hele dagen

Lundby lå allerede etter første omgang som nummer én, hvor hun ledet med 3,4 poeng. Hun hoppet da 128 meter. I andre omgang hoppet hun 133,5 meter, sju meter lengre enn Althaus.

Anna Odine Strøm kom på 7. plass, og Silje Opseth ble nummer 19.

– Betyr mye

– Denne seieren betyr utrolig mye. Jeg følte virkelig at jeg fortjente å vinne i dag, sier Maren Lundby til nettstedet berkutschi.com.

Lundby sa i et intervju like etter hoppseieren at det var fine flyforhold i bakken. Overfor nettstedet kaller hun sitt første hopp for ruskete, men sier hun berget og klarte å fly ned i bakken. Finalehoppet sier hun var et godt hopp.

– De andre henger ikke med når jeg tar ut mine beste hopp, sier Lundby.

les også

Maren Lundby på annenplass – slik er hun blitt raskere og sterkere

Jobbet mentalt

Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier Lundby har gjort mye jobb mellom rennene.

– En meget fortjent og ikke minst gledelig seier. Jobben som er gjort etter rennene i Premanon før jul har vært av ypperste kvalitet. Maren viser at hun er sterk mentalt når hun klarer å snu det som skjedde i 1. omgang i går til pallen og bakkerekord, og ikke minst den overbevisende seieren i dag. Det betyr mye for alle oss i NSF hopp i den situasjonen vi nå er i, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til berkutschi.com.

Hoppsjefen viser til fredagens renn i Sapporo hvor Lundby fikk seierssjansen ødelagt av elendige forhold i 1. omgang, men hvor hun i andre omgang satte bakkerekord og ble nummer tre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder