Braut Håland (17) herjet med Brann med Manchester United-speider på tribunen

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0-4) Erling Braut Håland (17) leverte en forestilling av de sjeldne da Brann tapte for første gang i Eliteserien 2018. Etter kamp ville han ikke si mye om en mulig overgang til utlandet i sommer.

Publisert:

For før kampstart ble det meldt av Eurosport at en speider fra Manchester United var på plass i Bergen for å følge stortalentet. Premier League-klubben skal ifølge Eurosport ha fulgt spilleren en stund. Erling Braut Håland fikk tillit fra start, og viste seg så til de grader tilliten verdig mot serieleder Brann før han ble byttet ut etter en time.

Men det var en ordknapp Braut Håland som møtte pressen etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

– Det var kult med fire mål. Jeg kan ikke si noe annet om fremtiden min enn at jeg er Molde-spiller. Men det er selvfølgelig gøy med interesse, sier han.

– Har du lyst til å dra ut?

– Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er Molde-spiller og fokuserer på det, sier han igjen med et glimt i øyet.

Etter et kvarter hadde han scoret hat-trick. Minutter senere fikk Molde straffe, og stortalentet banket også den i mål. Molde ledet 4–0 (!) i Bergen til pause.

Andre omgang ble betydelig roligere: Null mål og Brann tapte for første gang i Eliteserien 2018.

– Tror ikke Manchester United frister så veldig

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær kunne heller ikke si mye om en mulig overgang til utlandet.

– Det er mye interesse. Det har kommet inn bud fra gode klubber tidligere i år, de har vi sagt nei til. Men det er ikke noe han skal tenke på, for spekulasjoner må han leve med resten av livet, sier Solskjær som samtidig avkrefter at Braut Håland har spilt sin siste kamp for Molde. Han sier også han verken kan avkrefte eller bekrefte at det var en speider fra Manchester United på tribunen.

– Men med en far som har spilt for Leeds og Manchester City tror jeg ikke Manchester United frister ham så veldig, legger han til og ler.

les også

Braut Håland sikret norsk EM-billett i overtidsdrama

17-åringen er nemlig sønn av tidligere fotballspiller Alf-Inge Håland, som blant annet har spilt for de to klubbene.

VG spør Braut Håland om hva han har å si til den kommentaren fra Molde-treneren, og avviser at farens tidligere klubber har noe å si for hans fremtid.

– He he, jeg har ingenting mot den klubben. Så det har ikke noe å si, sier Braut Håland til VG.

– Jeg vil bare dra til en klubb som tar godt vare på meg. Det er det viktigste, avslutter han.

Alf-Inge Håland, som er sønnens rådgiver, har ikke svart på VGs henvendelser søndag kveld.

Ettertraktet

17-åringen har etter overgangen til Molde hatt en enorm utvikling, både fysisk og som spiller, og han har blitt et av de mest ettertraktede talentene i Eliteserien.

Tidligere i vinter avslo Molde et bud fra Juventus, og det har også blitt meldt om interesse fra Bundesliga-klubber. Nå ser det altså også ut til at Manchester United skal være interesserte i å sikre seg stortalentet.

les også

Moldes stjerneskudd lå flere uker på sykehus før sesongstart

De skal ifølge Eurosport se på spilleren som et langtidsprosjekt, og om det blir en overgang til Premier League-klubben kan det fort ende i et låneopphold til en annen klubb.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder