MÅ HEVE SEG: Casper Ruud har slitt i tre turneringer etter French Open der dette bildet er fra. Nå må han klatre på U21-rankingen for å kvalifisere seg til turneringen i november. Foto: Alessandra Tarantino / TT NYHETSBYRÅN

Ruud sikter seg inn mot lønnsom turnering: - Snakk om store summer

Casper Ruud (19) ligger helt på vippen til å komme seg med i «Next Gen ATP Finals» i Milano i november. I den prestisjetunge juniorturneringen er det muligheter for solide pengepremier til verdens beste tennistalenter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De aller fleste under aldersgrensen ser frem til å komme med i Milano. Det spilles ikke om ATP-poeng, og er ikke gunstig for rankingen, men det er mye prestisje der, sier Casper Ruud til VG.

«Next Gen ATP Finals» arrangeres for andre år på rad, og det er altså en egen avslutningsturnering for de syv høyest rangerte spillerne som er 21 år eller yngre. I tillegg er det et «wild card», som trolig deles ut til en spiller fra arrangørlandet Italia.

HAR TRENT I OSLO: Casper Ruud har hatt noen dager hjemme i Norge. Her fra trening i Oslo Tennisarena i april. Foto: Frode Hansen

les også

Casper og Christian Ruuds tips: Slik blir du bedre i tennis

Pluss content

Det er rett og slett juniorutgaven av ATP Finals, som arrangeres i London og markerer slutten på sesongen. I seniorturneringen er det 8 millioner dollar i potten, mens Next Gen-spillerne kjemper om nærmere 1,3 millioner dollar. Vinneren er sikret 235.000 dollar, og kan i tillegg sikre seg flere bonuser.

– Det er ganske store summer det er snakk om, og jeg har jo selvfølgelig lyst til å være med, sier Ruud.

Da må han klatre på rankingen utover sommeren og høsten, for akkurat nå er Ruud på niendeplass. Trolig holder det med åttendeplass, ettersom tyskeren Alexander Zverev ligger an til å bli med i seniorturneringen – 21-åringen er akkurat nå ranket som nummer tre i verden.

– Han spilte ikke Next Gen-turneringen i fjor, og jeg regner med at han står over nå også. Men det er mange gode spillere likevel, og det blir tøft. Det er flere av de på rankinglista over meg der jeg gjerne skulle ha møtt igjen, sier 19-åringen.

les også

Casper Ruud sjanseløs i French Open – men tjener 750.000

Han nevner den jevngamle grekeren Stefanos Tsitsipas, som han slo på vei til finalen i U14-EM i 2012, og tapte for i finalen av en juniorturnering i 2016. Tsitsipas er for øyeblikket ranket som nummer tre på Next Gen-lista, og 35 på ATP-rankingen.

«GAMMEL» KJENNING: Stefanos Tsitsipas, som her jubler etter å ha vunnet et poeng i Wimbledon nylig, har møtt Casper Ruud flere ganger de siste årene. Foto: BEN STANSALL / AFP

– Det blir et rotterace for å komme seg opp blant dem som kvalifiserer til Milano. Det blir veldig spennende å se om Casper klarer det de neste månedene, sier pappa og trener Christian Ruud til VG.

– Det er mange gode spillere foran ham på lista, men det er en del av de bak også som er farlige. Det er vanskelig å peke ut hvem han kan slå, men Alex de Minaur har han jo møtt og slått tidligere i år, sier Ruud senior som har veldig sansen for at turneringen blir arrangert for andre år på rad.

– Dette er et veldig riktig grep for å få frem neste generasjon. De blir litt «hypet» opp, får tid på TV-skjermen og en forsmak på et liv som tennisstjerner, mener Ruud senior som synes det er spennende at det testes ut nye måter å avvikle kampene på.

Blant annet spilles det fem sett med førstemann til fire games i hvert sett.

les også

Casper Ruud til sin andre finale på to uker: – Mer komfortabelt enn forventet

PÅ FEMTEPLASS: Alex de Minaur, her med pokalen etter en turneringsseier i Nottingham i juni, er ranket over Casper Ruud, men tapte for nordmannen i mai. Foto: PETER CZIBORRA / X03812

les også

Wilander om Ruud: – Er han tenåring?!

Første utfordring for Ruud nå blir ATP Challenger-turneringen i Braunschweig neste uke. Deretter er det Swedish Open i Båstad der nordmannen har fått «wildcard». Så blir det ATP 500 i Hamburg, og trolig to turneringer til før US Open i New York i august.

At han nå har tapt første kamp i tre turneringer på rad etter French Open bryr ikke unggutten seg så veldig mye om,

– Jeg har fått noen dager hjemme i Norge nå, trent godt, slappet av litt og ladet batteriene. Det føles bra nå, og jeg tror dette blir en bra sommer på tennisbanen. At jeg røk tidlig ut av Wimbledon hadde jeg regnet med, og nå tror jeg at jeg har fått finpusset på et par ting som gjør meg ekstra skarp fremover, sier Ruud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder