Norsk seiler-bronse

Det ble bronse i avskjedsseilasen for den norske solingen med Hermann Horn Johannessen ved roret, Espen Stokkeland og Paul Davis som mannskap.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Dette smakte like godt som en gullmedalje. Jeg er like glad som jeg ville vært om vi hadde vunnet finalen, sa Stokkeland etter at nederlandske Roy Heiner var slått 3-1 i finalen.

- Dette var mitt fjerde OL, og det første som ga medalje. Vi vant fordi vi hadde meget gode starter i dag. Vi var bedre enn nederlenderne hele tiden. De kom på etterskudd, måtte ta sjanser og gjorde feil, sa Johannessen.

Feiring

Matchracingen ble avviklet i havnebassenget rett foran det berømte operahuset. Norge vant den første duellen i best av fem, måtte finne seg i at nederlenderne utlignet, men avgjorde så med seier i de to siste.

Ved målgang i fjerde duell startet feiringen i den norske båten, der mannskapet etter mange år i samme båt nå går hver til sitt.

- Vi har seilt sammen i åtte år, men nå er det slutt, sa Johannessen. I motsetning til konkurrentene er ikke nordmennene profesjonelle heltidsseilere.

Det var en meget god OL-innsats som ble belønnet med medalje. I de innledende havseilasene var den norske båten best av alle.

Danske Jesper Bank og tyske Jochen Schümann, som lørdag seilte om gullet, snek seg til sammenligning så vidt med blant de 12 som gikk videre til matchseiling.

Medaljeleverandør

I semifinalen ble ringreven Bank for sterk for den norske båten, som imidlertid kom sterkt tilbake i bronseduellen.

- Det var sterke vindforhold i dag, men vi valgte en lur bane hver gang, slo Johannessen fast. De øvrige norske seilerne innfridde ikke i OL, men solingmannskapet sørget for at Norges seilere kan skryte av å ha levert medalje i fire OL på rad.

Johannessen har vært med på å feire kolleger i andre båttyper i tre OL, nå var det endelig hans tur.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder