TEAM CARUANA: Fabiano Caruana på vei til parti nummer fire sammen med to av sine sekundanter: Rustam Kasimdzjanov (t.h.) og Christian Chirila (t.v.). Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Hemmelige Caruana-hjelpere avslørt: – All informasjon har verdi

LONDON (VG) Mens flesteparten av Magnus Carlsens hjelpere fortsatt er hemmelige, er kanskje hele teamet til Fabiano Caruana kjent.

VG fikk tirsdag et bilde som viser at uzbekeren Rustam Kasimdzjanov (38) er på plass i London som Caruanas sjefssekundant, den samme jobben som Peter Heine Nielsen har i Team Carlsen.

Med på bildet er også Christian Chirila (27), som tydeligvis også er i London som Caruana-hjelper i VM-matchen.

Ytterligere to sekundanter ble avslørt på videoen som Team Caruana la ut natt til tirsdag - og siden fjernet fra Youtube. Det er Alejandro Ramírez (30) og Leinier Domínguez (35).

– All informasjon har en verdi, og det er vanligvis vanskelig å få informasjon om det andre lagets forberedelser. Så man passer normalt veldig godt på det. Men hva slags verdi det har for vårt sportslige team, er vanskelig å si for meg, sier manager Espen Agdestein til VG.

les også

Caruana om videoen: – Vil ikke snakke om det

Fra Magnus Carlsens team er foreløpig bare to mann kjent: Sjefen Peter Heine Nielsen (45) og franskmannen Laurent Fressinet (36).

Ryktene har gått om at tyske Jan Gustafsson er en del av Team Carlsen - men dette er avvist. Og Jon Ludvig Hammer, som flere ganger har vært en del av VM-teamet, jobber altså for VGTV. Carlsen har imidlertid selv sagt at de har noen «yngre» som bidra med «kreativitet og energi».

– Peter Heine er den eneste vi har i London, og vi har andre som sitter andre steder. Mer vil jeg ikke si om det, sier Espen Agdestein til VG.

les også

Mistenker at Team Caruana forsøkte å villede Carlsen i Youtube-video

Litt om de fire som nå er kjent i Team Caruana:

Rustam Kasimdzjanov (38): Tidligere verdensmester den gang sjakksporten var delt i to forbund. Vi snakker om Garri Kasparov-tiden, så i realiteten var han nok ikke den beste i verden. Har vært sjefssekundant tre ganger tidligere i VM-kamper: For Viswanathan Anand i 2008, 2010 og 2012. Født i Sovjet og en del av den sovjetiske sjakk-tradisjonen.

Christian Chirila (27): Rumener som ble verdensmester i 16-årsklassen og europamester som junior. Kjent som god analytisk kommentator fra turneringer. Rangert som nummer 358 i verden.

Alejandro Ramírez (30): Var i sin tid, som 15-åring, verdens nest yngste stormester. Født i Costa Rica, den første stormester fra Mellom-Amerika. Nummer 357 i verden.

Leinier Domínguez (35): Tidligere verdensmester i lynsjakk. Tidligere deltaker både i VM og World Cup. Har gitt ut flere lærebøker i sjakk. Sekundant for Peter Leko i VM i 2007.

Magnus Carlsen og Fabiano Caruana spilte remis også i tirsdagens parti. Det var den fjerde remisen på rad i årets VM-kamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder