Jakob og Filip Ingebrigtsen sikret dobbelt gull i terrengløp-EM

Nok en gang var yngstebror Jakob overlegen i U20-klassen - og ble historisk som første tredoble gullvinner i juniorklassen. Så fulgte storebror Filip opp med seier i seniorklassen.

– Det hadde jeg ikke trodd. Jeg ... vet ikke hva jeg skal si. Det er helt usaklig. Jeg har jobbet med de svake sidene mine, og det har virkelig gitt resultater. Men jeg er overrasket over at de andre slipper, sier Filip til NRK.

Det var Filip som hadde de laveste forventningene til seg selv før dagen, ettersom de to andre hadde mer erfaring i denne typen konkurranse. Han har kun deltatt i juniorklassene i terrengløpmesterskapet.

les også

Gjert Ingebrigtsen før sesongstarten: - Aldri vært sterkere

– En grei dag på jobben for hvilken som helst utøver. Og spesielt fordi han er en av mine, sier far og trener Gjert Ingebrigtsen til VG.

– Dette er første gang han deltar i seniorklassen, og så vinner han. Hvordan får han det til?

– Fordi han er en av mine. Du trenger bare å være en Ingebrigtsen, det holder det, sier en selvsikker trenerpappa.

Filip lå lenge bak i det ledende feltet, men mot slutten stakk han fra rivalene og gikk i mål tre sekunder før andreplasserte Issac Kimeli.

– Det var imponerende altså. Han slår noen veldig sterke kapasitetsløpere, og gjør det også på bortebane, en distanse han ikke er så komfortabel med. Han slår hele eliten på 10 300 meter under krevende forhold, og så gjør han det så lett, sier en imponert Vebjørn Rodal.

Dermed slo han tilbake med et smell etter denne skaden:

Jakob vant - Henrik skuffet

Henrik Ingebrigtsen hadde en noe tyngre konkurranse, og løp i mål på 18. plass.

– Henrik er syk i dag, og det er veldig, veldig synd. Han sa før løpet at han ikke følte seg god. Han var veldig, veldig skarp, og hadde tatt medalje om han var i form, sier Gjert om eldstebroren, som han mener har hatt en knallsterk treningshøst.

Tidligere på dagen hadde lillebror Jakob allerede sikret sitt tredje strake gull i juniorklassen.

– Det føles veldig bra, et veldig annerledes løp enn de to andre årene. Litt spesielt, ganske tungt, men veldig moro å prøve noe nytt, sier Jakob til NRK.

les også

Ingebrigtsen til kiropraktor etter skriveskade: Innrømmer for lite trening

Ingebrigtsen var helt suveren og hadde ingen problemer med å løpe inn til seier i ensom majestet i Nederland. Etter å ha passert målstreken kastet han seg ned i gjørmen i målområdet og strakk armene i været.

– Hele «Team Ingebrigtsen» er på all time high. Og når vi vet hvor gode de har vært, er det bare å glede seg, sier Rodal.

Dermed forsvarte yngstebroren gullene fra 2016 i Italia og fjorårets triumf i Slovakia. Ingen har noensinne vunnet tre individuelle gull i juniorklassen i terrengløp-EM.

Solid laginnsats

Norge vant også lagkonkurransen i juniorklassen, med 28 plass-siffer - to foran Storbritannia, ti foran Tyskland. Simen Halle Haugens sterke femteplass, 18 sekunder bak Ingebrigtsen, var et annet høydepunkt.

– Det er helt sykt. Jeg tror ikke vi har vært i nærheten av et sånt lag før. Det er kult å være en del av, sier Ingebrigtsen, stadig til NRK.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp på sin side inn til sin fjerde strake bronsemedalje i kvinnenes seniorklasse. Hun var to sekunder bak den tyrkiske vinner Yasemin Can.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder