SKADET: Johannes Høsflot Klæbo har falt på treningsleir. Her fra en samling med landslaget tidligere i august. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Klæbo falt på løpetur – slapp med skrekken

Johannes Høsflot Klæbo (22) har falt på landslagssamling og må trene alternativt.

Klæbo og resten av langrennslandslaget er på samling i franske Font Romeu. Der har 22-åringen fått en dårlig start. Klæbo har ramlet på løpetur, skadet tåen og må derfor trene alternativt.

Det forteller forrige sesongs verdenscupvinner i en video på sin YouTube-kanal mandag kveld.

– Som dere ser nå, er jeg på sykkel mens resten av laget er ute og løper. Grunnen til at jeg ikke løper er rett og slett fordi jeg ramlet på løpetur i går, og stuket tåa mi, sier Klæbo samtidig som han filmer seg selv ute på sykkeltur.

Han legger til at skadeomfanget foreløpig er usikkert.

– Jeg vet ikke om den er brukket eller forstuet, men den er i hvert fall ikke helt bra. Den er «jækla» vond, så jeg er nødt til å ta det med ro og sykle. Det er litt kjipt, men sånn er det.

Onsdag morgen kom svaret. Landslagslege Øystein Andersen avdramatiserer skaden. Klæbo slapp med skrekken.

– Det er ingen dramatikk. Stortåen er teipet og han trener alternativt. Det gjøres fortløpende vurderinger om behovet for ytterligere tlltak, sier medisinsk ansvarlig for langrenn, Øystein Andersen, til NTB.

Klæbo slo gjennom på Beitostølen i 2016 og tok tre VM-gull under mesterskapet i Seefeld i vinter (sprint, lagsprint og stafett). Han har vunnet verdenscupen sammenlagt de to siste sesongene. Tidligere i år var han i konflikt med forbundet grunnet retningslinjer rundt sosiale medier i landslagsavtalen.

Her knuser Klæbo konkurrentene under Toppidrettsveka:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder