SMILENDE GOLFER: Viktor Hovland på utslagsstedet på hull 15 i sin proffdebut som golfer  i Cromwell i Connecticut torsdag.

SMILENDE GOLFER: Viktor Hovland på utslagsstedet på hull 15 i sin proffdebut som golfer i Cromwell i Connecticut torsdag. Foto: Rob Carr / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland med sterk snuoperasjon - vil snakke med andre trenere

NEW YORK (VG) En mesterlig snuoperasjon sikret Viktor Hovland - kjent som «The Smiling Assassin» - helgespill i hans første turnering som proff. Nå snakker han med flere trenere om svingen.

Golf Channel kalte Hovland for «The Smiling Assassin» («Den Smilende Snikmorderen») under Travelers Championship.

Der klarte nordmannen den såkalte cuten på imponerende vis. Det betyr at Hovland er garantert sin første sjekk - i sitt første forsøk.

Og for et drama det ble i runde to for Hovland. Etter en trippelbogey (tre over par) på hull ti, var han to slag bak den såkalte cuten som gjør at han får spille om dollar i helgen.

les også

Golf-Hovland signerer for svensk klesgigant

To birdier på hullene 13 og 15 ga ham sjansen igjen. Og proffdebutanten Hovland viste nerver av stål med tre par på de tre siste hullene.

Dermed endte han på to under par sammenlagt. Det holdt akkurat.

21-åringen ga for kort tid siden beskjed til sin faste svingtrener at han ønsker å snakke med andre trenere. Hovland er en student av sin egen golfsving - og jobber hardt for å få den bedre.

– Viktor bestemte seg nylig for å få andre meninger om svingen sin – og han sendte videoer til noen andre trenere, sier Denny Lucas fra Kelvin Miyharis golfakademi til VG.

les også

Hovland-avskjeden som fikk treneren til å strigråte

Det har helt siden Masters i april ligget i kortene at Hovland ønsket å snakke med flere enn Lucas.

Denny Lucas fra Jupiter i Florida var på plass på Augusta National under hele uken, men ble aldri tilkalt til drivingrangen.

Hovland forklarte dette med at han ikke ønsket å gjøre justeringer i en så viktig uke.

Lucas sa til VG og Norsk Golf at Masters ikke ble helt slik han hadde forestilt seg.

Men han har holdt dialogen med Hovland. Han sier at Hovland sendte ham videoer av svingen så sent som torsdag denne uken, altså under Travelers Championship.

Denny Lucas er ikke skuffet over å ha fått beskjeden fra Hovland:

– Viktor er en nysgjerrig type og leter konstant etter det lille ekstra for å bli bedre. Det er masse informasjon å hente der ute, og han vil bare teste det ut. Jeg kan ikke klandre ham for å prøve å bli bedre. Han er sin egen herre og tar sine egne beslutninger, sier Lucas.

les også

Fantastisk US Open-avslutning for Hovland: - Det var kult, dette!

Det er slett ikke uvanlig at profesjonelle golfere bytter svingtrener.

Hovland har spilt eminent golf den siste tiden og var den i startfeltet i U.S. Open som traff flest fairwayer (84 prosent). Han var også den som traff tredje flest greener (71 prosent).

Dette er uvanlig sterke tall på dette nivået.

Så imponerende var det at Padraig Harrington - som er kaptein for det europeiske Ryder Cup-laget neste år - sier at Hovland var det «mest interessante» i U.S. Open og at han trolig er på laget hvis han er så god som han ser ut.

Hovland slår langt og rett - og er en fryktet spiller i en mot en-matcher.

Harrington ber faktisk Hovland om å skaffe seg medlemskap på European Tour, slik at han kan bli vurdert.

les også

Norsk golfbragd av Hovland: - Jeg mistet en del hår i dag

Denny Lucas kan ikke få sagt nok positivt om Hovlands utvikling. De har jobbet sammen i over to år.

– Ingenting han gjør overrasker meg. Jeg har sagt i flere år at folk må se opp for ham, sier Lucas, og legger til:

– Norge bør være så stolt over hva han har utrettet – og det han kommer til å oppnå. Det er ingen grenser for hvor langt han kan nå.

les også

Ikonet Tiger Woods vant Masters - Hovland ble beste amatør

Golflegenden Gary Player tvitret om Hovland torsdag. Han gratulerte Hovland med en spektakulær karriere som collegespiller og amatør.

I tweeten skrev Player at han har hørt at Hovland nå «jobber hardt» med svingtrener Lucas Wald.

les også

Slik hyller Casper Ruud golfkometen: – Imponerende og inspirerende

Hovlands resultater det siste året er oppsiktsvekkende:

# Han klarte cuten i de to Major-turneringene Masters og U.S. Open - med verdens beste spillere på plass. Han fikk 32. plass og 12. plass, noe som ville innbragt opp mot tre millioner kroner i prispenger, hvis det ikke var for at han var amatør.

# Hans totalscore i U.S Open – fire under par – er den laveste av en amatør i historien. Totalscoren i Masters var den laveste av en amatør på 58 år (-3).

Hovland spiller tredjerunden lørdag ettermiddag norsk tid. Kjente golfnavn som Jordan Spieth, Phil Mickelson og Tony Finau klarte ikke cuten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder