UENIGE: Bodø/Glimts Philip Zinckernagel (nummer to fra venstre) kjenner seg sliten etter mange kamper på kort tid, men trener Kjetil Knutsen (t.h.) er klar på at spillerne tåler belastningen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Zinckernagel tror Glimt-heltene er slitne – treneren uenig

BEKKESTUA (VG) Philip Zinckernagel (25) tror noe av grunnen til poengtapet mot Stabæk handler om slitne spillere etter et tøft program. Trener Kjetil Knutsen (51) og kaptein Ulrik Saltnes (27) er ikke enige i den vurderingen.

 • Ida Høidalen
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

– Det er egentlig ganske fortvilende i dag. Vi er ukonsentrerte og det virker som om vi er litt slitne. Vi får ikke prestert som vi kan. Vi har spilt mange kamper på kort tid og vi må klare å nullstille mentalt og slå tilbake nå, sier Philip Zinckernagel til VG etter sesongens første poengtap borte mot Stabæk.

– Er du sliten etter å ha startet hver kamp?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vi spiller på gress i dag og det er vi ikke vant til. Det gjør noe ekstra med beina. Det skal ikke være noen unnskyldning, men jeg merket i dag at vi har spilt mange kamper. Jeg tror flere merket det i dag, så nå er det viktig at vi restituerer til neste, svarer dansken.

Glimt-trener Kjetil Knutsen er ikke enig i at poengtapet handlet om slitne spillere etter å ha startet med tilnærmet lik ellever i de første elleve kampene av årets sesong – som har endt med ti seirer og en uavgjort for serielederen.

– Spillerne tåler det. Det er selvfølgelig individuelle forskjeller i gruppen på hvor lenge de holder og hvor mange kamper de holder. De beste hos oss blir bare bedre av å få et tett kampprogram, sier han.

Se høydepunktene fra kampen mot Stabæk her:

Kampprogrammet har vært tett siden oppstart 16. juni og snart skal Glimt-spillerne også spille Europa League-kvalik. Kan serielederen disponere på samme måte som de har gjort i Eliteserien også i Europa? Det har foreløpig ikke Knutsen et klart svar på, men han vil tenke på samme måte som han har gjort fremover.

– Jeg kommer til å gjøre det veldig enkelt. Jeg ser og analyserer de kampene vi har hatt og hvor spillerne er i hver enkelt kamp. Vi har gjort og løst det veldig bra til nå. Det blir vurderinger fortløpende om spillerne blir slitne eller om spillere som ikke har spilt er på vei opp. Det er mange vurderinger, men de tas inn mot hver enkelt kamp. Vi har spilt elleve kamper og tatt 31 poeng, så i sum har vi løst det ganske bra til nå, sier Glimt-treneren og legger til:

– Akkurat nå kan jeg ikke si noe mer enn at vi er ferdige med denne kampen og se hvordan spillerne restituerer inn mot neste.

POENGTAP: En skuffet Philip Zinckernagel etter sesongens første poengtap borte mot Stabæk. I bakgrunn feirer Stabæks målscorer Kornelius Normann Hansen utligningen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Ulrik Saltnes sier han kun kan snakke for seg selv på spørsmål om spillerne begynner å merke det tette kampprogrammet og er klar i sin tale:

– Jeg føler meg ikke sliten i det hele tatt. Men å omstille og finne fokuset til hver kamp, det er vanskelig og en stor utfordring. Vi klarte ikke det mot Stabæk, men vi har vært gode på det tidligere i år, så det er ikke noe grunn til panikk, sier han og smiler.

– Tror du dere kan stille med samme ellever både i Eliteserien og i Europa?

– Det aner jeg ikke, vi får bare prøve. Vi har aldri prøvd før, så det blir kjempegøy også får vi bare se hvordan det går, svarer Saltnes.

– Hvordan ser du frem til et eventyr i Europa?

– Jeg ser frem til det, men Europa-eventyret kan jo bli kort også. Det er bare en kamp hver runde, så vi får ta den første kampen først og den gleder meg i hvert fall til!

PS! Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Glimt-helten inspirert av lagkameraten: – Noe jeg også vurderer

  BEKKESTUA (VG) Jens Petter Hauge (20) overrasket lagkameratene da han direkte på Eurosport søndag annonserte at han blir…
 2. Norges farligste angrepsduo frykter ingen: – På Aspmyra slår vi alle nordiske lag

  BODØ (VG) De sprenger rekorder og utgjør to tredjedeler av Norges farligste angrepstrio.

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Norsk fotball
 3. Bodø/Glimt
 4. Philip Zinckernagel
 5. Ulrik Saltnes
 6. Kjetil Knutsen

Flere artikler

 1. Stabæk stoppet Glimts seiersrekke: – Ikke godt nok

 2. Leder med 16 poeng: – Vi har fått en helt sinnssyk ledelse

 3. Bodø/Glimt lekte seg enkelt videre i Europa League-kvalifiseringen

 4. Pluss content

  VGs fotballekspert: Så mye er Glimt-spillerne verdt – og her kan de havne

 5. Pluss content

  Slik skapte de Glimt-eventyret

Fra andre aviser

 1. Bodø/Glimt-treneren syntes synd på gullrivalen Molde: – Det var et ran

  Aftenposten
 2. De herjer i Eliteserien. Snart kan flere av Glimt-spillerne stå overfor et vanskelig valg.

  Aftenposten
 3. Ydmykelsen av Brann forbløffer: – Kan ikke huske å ha sett et lag i Eliteserien bli så rundspilt

  Aftenposten
 4. Mener pengebruken som har vært i Start er skremmende: – Ikke Start verdig

  Aftenposten
 5. Bodø/Glimts utrolige rekke brutt: Rotet bort seieren mot Stabæk

  Aftenposten
 6. Stabæk stoppet Glimts seiersrekke – uavgjort i Bærum

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no