EM-GULL: Christian Sørum og Anders Mol (t.h.) med pokalen etter at de vant EM-gull i Nederland i juli. FOTO: CEV

Prisdryss i verdensklasse for Mol og Sørum: – Får frysninger

Fem av ti priser i sandvolleyball gikk til den nye superduoen Anders Mol (21) og Christian Sørum (22) da det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) delte ut sine «Oscar-statuetter».

Nå venter oppvisningsturneringer i Nederland, Belgia, California og Hawaii de kommende ukene. Neste år er VM i Hamburg det store målet. Om to år kan karrierehøydepunktet komme med OL i Tokyo

– Jeg får frysninger, sier Anders Mol.

– Det er ganske sykt, sier Christian Sørum.

Nordmennene har gjort rent bord i sommer. De har inntatt verdenstoppen på sensasjonelt vis. I løpet av 34 dager i sommer vant de EM-gull, to prestisjeturneringer (Wien og Gstaad), og finalen i verdensserien i Hamburg.

les også

Familien som satser alt på å bli best i sandvolleyball

Pluss content

Ikke nok med det; de har spilt inn til sammen 2,6 millioner kroner i prispenger ifølge Norges Volleyballforbund. Litt av en overgang for to gutter som har levd på penger fra snille foreldre, og hjelpsomme sponsorer inntil nylig.

Christian Sørum understreker at avstemning til FIVB er troverdig. Fordi den er gjort av fagfolk. Det er spillere, trenere, dommere og FIVB-representanter som har avgitt sine stemmer. Storspillet til «vikingene» har åpenbart gått rett hjem. Sørum stakk av med en pris, mens Mol rasket med seg fire.

les også

Mol og Sørum sikret Norges første EM-gull i sandvolleyball på 21 år

– Det er veldig drøyt, men jeg er veldig stolt. Og det føles som en ære, sier Anders Mol.

Han medgir at han får frysninger av FIVB-kåringen, og at det vekker mange gode minner når han ser sommerens kamper (vant 24 av 25) på video.

– Det gjelder å jobbe hardt videre. Vi vet hva som kreves, sier Anders Mol.

Til helgen reiser han og Sørum til showturneringen «King of the court crown series». Det er en litt annerledes konkurranseform enn de tradisjonelle turneringene i FIVB-regi.

les også

Millionpremie til Mol og Sørum etter verdensseriefinale-seier: – Det er for mye

– Det er god matching, og en ære å få være med blant de 15 beste lagene i verden, sier Christian Sørum.

Han synes årets store gjennombrudd har vært helt uvirkelig.

– Sesongen har vært utrolig. Når jeg ser kampene på video i ettertid er det litt vanskelig å forstå. Men vi kan ikke henge oss opp i dét. Vi må videre, sier Christian Sørum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder