NYGIFT: Anna Haag og Emil Jönsson giftet seg i sommer. Her er de etter karrierenes siste verdenscuprenn i sesongavslutningen i Falun i mars.
NYGIFT: Anna Haag og Emil Jönsson giftet seg i sommer. Her er de etter karrierenes siste verdenscuprenn i sesongavslutningen i Falun i mars. Foto: Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN

OL-vinner Anna Haag gikk på en smell

SPORT

Da Anna Haag (32) la opp, skulle hun endelig gjøre alle tingene hun hadde drømt om. Men hun orket ingenting.

Publisert:

Anna Haag tok OL-gull på stafett i 2014, hun tok også tre OL-sølv i løpet av 11 år på det svenske landslaget.

I en kronikk på Eurosport.se skriver Haag om smellen som kom etter at hun og mannen Emil Jönsson la opp.

– Vi gikk rett til frokostavtaler og ulike TV-kanaler, vi fortsatte og konkurrere litt og midt i alt planla vi drømmebryllupet vårt. Det var som en virvelvind som spant maksimalt, vi fikk aldri noen pause, skriver Haag.

Så ble det bryllup og en lang bryllupsreise i Europa før paret dro til Kina og Beijing for å gå et showrenn i den kommende OL-byen.

Noe som ikke stemte

Etter et halvt år «i koffert» kunne de endelig lande hjemme i Østersund. Hun skriver at hun ikke savnet å konkurrere. Men det var noe som ikke stemte.

– Jeg hadde drømt om bare å kjøre på videre. Trene hva jeg ville, dra på tilstelninger, holde på med prosjekter og bare gi jernet. Men jeg orket ikke engang å komme meg ut for en spasertur. Ingen ble vel overrasket, ikke jeg heller, men skuffelsen over ikke å få gjøre det jeg hadde drømt om så lenge var total, skriver Haag.

Mange stjerner la opp

I tillegg til Haag la Marit Bjørgen, Kikkan Randall og Aino-Kaisa Saarinen opp etter forrige sesong.

Da Charlotte Kalla fikk høre at Bjørgen la opp i april, tok hun seg en tur til Trondheim.

Haag skriver videre at ingenting var morsomt. Dermed ble juli en måned for meditasjon og samle energi.

– Å gå fra å være toppidrettsutøver til «Svensson» er ikke lett, det er ofte forbundet med en følelse av tap, en følelse av å mangle retning og mål. Men jeg tror det er nyttig å få den smellen. For å få sjansen til å stanse opp og reflektere over det man vil, skriver Haag på Eurosport.se.

En ny verdenscupsesong starter i Finland om tre måneder.

Her kan du lese mer om