Grøvdal tror forkjølelse kostet henne EM-gullet: – Forferdelig skuffet

BERLIN/OSLO (VG) Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) tror hun ville kjempet om EM-gull på 3000 meter hinder, hadde det ikke vært for forkjølelsen hun hadde uken før mesterskapet. Men hun vil likevel ikke kalle seg uheldig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Nå har jeg medalje fra nesten alle mesterskapene jeg har vært med i, så jeg vil ikke si jeg har uflaks. Det er ikke så mange andre som har det. Men det er klart, jeg har kanskje uflaks på gullet, sier Grøvdal etter å ha løpt inn til nok en EM-bronse søndag kveld, denne gangen på 3000 meter hinder.

les også

Nytt EM-gull til Jakob (17) da brødrene Ingebrigtsen knuste alle: – Har drømt om dette i langt tid

Grøvdal, som fremdeles hoster i intervjusonen nesten to timer etter løpet, maktet ikke å holde følge da sveitsiske Fabienne Schlumpf og hjemmehåpet Gesa-Felicitas Krause satte opp tempoet to runder før slutt. Hun måtte i stedet spurte alt hun hadde for å sikre bronsen.

– Reaksjonen med en gang blir nesten at jeg blir forferdelig skuffet. Og så tenker jeg at det er bra at jeg har de ambisjonene jeg har, forteller 28-åringen til VG.

– Ikke så pigge ben som jeg håpet

Grøvdal mener selv at hun er bedre enn konkurrentene Schlumpf og Krause – når hun er helt frisk.

Det var hun ikke den siste uken før EM startet i Berlin. Mandag våknet hun opp med sår hals, og det ble bare verre gjennom uken. Takket være antibiotika og hvile kom hun seg overbevisende gjennom fredagens kvalifisering, men i søndagens finale sa bena at nok var nok.

– Jeg kjente i dag at jeg ikke hadde så pigge ben som jeg håpet på, og som jeg normalt har. Planen var å gå til de siste to rundene, det gjorde de to andre. Jeg hadde egentlig nok med å holde den farten, forteller Grøvdal.

– Hva hvis du hadde vært frisk for en uke siden?

– Jeg tror jeg hadde vårt med og kjempet om gullet da, sier bronsevinneren.

Etter fredagens forsøksheat følte hun seg pigg, og det gjorde hun også under søndagens oppvarming. Men da startskuddet gikk, kjente hun at bena ikke svarte som hun ville.

– Når du har hatt en så stor forkjølelse som jeg har hatt, så får du litt mer variable dager etterpå, sier hun.

Løperen fra Isfjorden, som på forhånd var soleklar gullfavoritt med Europas raskeste tid på distansen i år, var også uheldig med sykdom under VM i London i fjor. Da måtte hun bryte finalen på 5000 meter, etter at hun også da slet med en forkjølelse i opptakten til mesterskapet.

Satser videre på 3000 hinder

28-åringen startet satsingen på 3000 meter hinder etter fjorårets VM, fordi hun håpet det skulle øke medaljesjansene i mesterskap. Etter bronsen i EM-finalen, avslører hun at bronseøvelsen også blir hennes foretrukne fremover.

– Det er satsing frem til Tokyo (OL i 2020). Og jeg viser at jeg har noe her å gjøre, hvis ikke ville jeg ikke stått her med en bronsemedalje, sier Grøvdal.

les også

Stavdrama da ekstatisk Guttormsen slo 22 år gammel norsk rekord

Selv om 3000 meter hinder er den viktigste øvelsen, mener trener Ståle Jan Frøynes at Grøvdal ikke nødvendigvis trenger å stoppe der. Og Grøvdal, som før EM vurderte å løpe både 3000 meter hinder og 5000 meter i Berlin, er ikke fremmed for å løpe flere distanser senere også.

PS. Grøvdals bronse var Norges femte medalje i årets EM. Fra før har Karsten Warholm (400 meter hekk) og Jakob Ingebrigtsen (1500 meter og 5000 meter) tatt gull, mens Henrik Ingebrigtsen (5000 meter) reiser hjem med sølv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder