SKADET: Anders Fannemel ble skadet da han falt under trening i Polen torsdag. Her er hopperen på Olympiatoppen fredag. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix

Fannemel mister trolig hele sesongen: – Det er ganske jævlig

Skihopper Anders Fannemel skadet både korsbåndet og menisken da han falt torsdag. Mest sannsynlig ryker hele sesongen.

Han falt etter 140 meter i Wisla i Polen, han gikk ut i spagaten og forlot bakken med store smerter i kneet. Fredag ble han undersøkt ved Olympiatoppen i Oslo.

– Det er ganske jævlig, egentlig. Det er kjedelig, og det blir veldig uvant. Jeg har reist rundt og hoppet på ski 200 dager pluss de siste ti årene. Jeg vet ikke hvordan dette blir i det hele tatt, sier Fannemel til NTB.

Undersøkelsene viser at han har pådratt seg skade både i korsbånd og menisk i det venstre kneet.

les også

Sjekk den latterlige million-forskjellen mellom Fannemel og Stoch

– Det blir i hvert fall ni måneder uten skihopping. Sesongen ryker vel, sier en skuffet Fannemel.

Hadde verdensrekorden

Han hadde sjekket kneet også i Polen. Allerede da fikk han signaler om at det kunne vært korsbåndskade. Fannemel forsto fort at det var en alvorlig skade da han gikk over ende i Wisla.

– Jeg kjente jo med en gang jeg landet at dette var kneet. Jeg har sett mange hoppere gjøre det samme. Jeg skjønte at med den smerten jeg kjente, så var det nok alvorlig, sier han.

les også

Fannemel skadet lårmuskel etter landingen på 251,5 meter

– Anders har en fremre korsbåndskade i venstre kne og meniskskade som krever reparasjon, Vi planlegger rekonstruksjon av fremre korsbånd og reparasjon av menisken i løpet av kort tid. Deretter venter opptrening av kneet i minst ni måneder før det er aktuelt å hoppe på ski igjen, sier landslagslege Guri Ekås i en pressemelding.

– Bildene viser at Anders dessverre har ødelagt korsbåndet og menisken. Det betyr at han får et lengre opphold på sidelinjen, sier landslagssjef Alexander Stöckl i den samme pressemeldingen.

I tillegg til å være VM-vinner, er 28-åringen også tidligere verdensrekordholder i skihopping. I 2015 landet Fannemel på 251,5 meter. Den rekorden sto seg i to år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder