HELT: Filippo Magnini etter å ha tatt sølv sammen med sine italienske lagkamerater under EM i 2016. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

Svømmeverdensmester reddet turist fra drukning

En turist skal ha vært nær å drukne på Sardinia søndag. Men da dukket verdensmester i svømming, Filippo Magnini, opp.

Den italienske bronsevinneren fra OL og to ganger tidligere verdensmester i svømming, Magnini, ble den store helten ved Cala Sinzias-stranden på Sardinia søndag, skriver BBC.

Magnini kastet seg uti etter at venner av mannen i alvorlig trøbbel ropte for å påkalle oppmerksomheten fra folk som solte seg på stranden, utenfor Cagliari på den populære italienske øya.

– Jeg gjorde bare det jeg måtte gjøre, sa Magnini etter redningen der han holdt mannens hode over vannet inntil redningstjenesten kom med en gummibåt, rapporteres det i italienske medier.

Samtidig var også flere svømmere i trøbbel mellom Horten og Moss i helgen:

Livredningen ble observert av Marco Bencivenga, sjefsredaktør for lokalavisen i Cremona, La Provincia og han rapporterte om dette på sin Facebook-side.

– Baderen var i virkelig trøbbel og var ganske redd. Han kom seg ikke bort og hadde svelget saltvann, sier Magnini til Corriere dello Sport.

– Da jeg nådde frem til ham var han ikke engang i stand til å snakke og det var ikke lett å løfte ham opp til gummibåten. Så vi la ham på en luftmadrass som noen andre badere hadde i nærheten, sier Magnini.

les også

Redningsselskapet kritisk til svømmekonkurranse: – Vi var langt over smertegrensen

Ifølge BBC ble det ikke gitt noen detaljer om mannen som vær nær å drukne.

Magnini tok bronse med det italienske laget på 4x200 meter fri i OL i Athen i 2004 og ble verdensmester på 100 meter fri to ganger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder