Preben Stokkan fotografert i Las Vegas. Foto: Tomas Stacha / Tomas Stacha

Nordmann kan vinne 85 millioner kroner

Norske Preben Stokkan ledet verdens største pokerturnering etter tre dager.

Main Event i World Series of Poker (WSOP), også kjent som poker-VM, tiltrakk seg i år 8569 spillere som betalte 10.000 dollar, drøyt 85.000 kroner, for å delta. Vinneren stikker av med hele 85 millioner kroner.

Etter dag tre av turneringen var det 1286 spillere igjen, og alle disse er sikret minst 130.000 kroner. Helt øverst på listen over spillerne med flest sjetonger troner altså norske Preben Stokkan.

Selv om det er en stor prestasjon, kommer det ikke helt overraskende på dem som kjenner ham.

– Preben er en maskin, som vi sier i pokermiljøet. Det er vanskelig å komme utenom ham når man snakker om hvem som er Norges beste pokerspiller, sier visepresident Pål Skønberg Løvik i Norsk Pokerforbund til VG.

les også

Aylar Lie årets pokerspiller i Norge

– Må unngå uflaks

Stokkan hadde nesten 2,2 millioner sjetonger før turneringens fjerde dag. Nærmeste utfordrer heter Andre Brokos og hadde rundt 1,9 millioner.

Poker-visepresident Løvik understreker at Stokkan og resten bare er ferdige med dag tre av ti.

– Og mange av de dårlige spillerne ryker ut først, så nivået begynner å bli høyere nå. Men hvis Preben unngår uflaks de neste dagene er han så god at finalebordet definitivt er innen rekkevidde.

les også

Proffenes beste tips: Slik blir du god i poker

Pluss content

I tillegg til Stokkan hadde Thomas Syversen, som vant det uoffisielle norgesmesterskapet i Dublin i april, rundt 1,1 million sjetonger på en foreløpig 68. plass etter tredje dag. Marius Johansen hadde snaut 450.000 sjetonger, Trygve Leite drøyt 120.000, Øystein Sæther og Markus Garberg rundt 60.000.

Det er fem år siden norske Felix Stephensen rasket med seg 35 millioner kroner etter at han kom på andreplass i samme turnering.

PS! Fjerde dag av turneringen spilles natt til onsdag.

FINALIST: Felix Stephensen kom på andreplass i poker-VM i 2014. Foto: John Locher / TT / NTB Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder