OL-SKANDALE: The Daily Beast publiserte en OL-artikkel om den homofile sjekkeappen Grindr. Saken ble totalslaktet - og raskt slettet. (Illustrasjonsbilde) Foto: Leon Neal AFP

Slettet homo-artikkel etter klagestorm: – Makt til å ødelegge liv

RIO DE JANEIRO/OSLO (VG) Et amerikansk nyhetsnettsted har trukket tilbake en artikkel som angivelig skal ha «outet» homofile OL-deltagere i Rio.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

The Daily Beast er et nettsted nyheter og underholdning. De publiserte sin «avsløring» torsdag, men trakk altså artikkelen senere tilbake, melder Huffington Post.

Nettstedet publiserte en artikkel om hvor lett det var å få date med OL-deltakere gjennom blant annet Grindr, som er en dating-sidetilsvarende Tinder, men for homofile.

Hold deg oppdatert: Slik var OL-natten – 16-åring tok gull!

Artikkelen hadde tittelen «Jeg fikk tre Grindr-dates på en time i OL-landsbyen». Den ble raskt møtt med kritikk av journalisten, Nico Hines for at han potensielt satte idrettsutøvere som er i skapet, i fare.

I ett tilfelle oppgav Hines høyde, vekt, nasjonalitet og språk på en utøver fra et land der diskriminering og vold mot lesbiske, homofile og andre er vanlig.

– En vill, uetisk togulykke

Hines er selv heterofil. Han skrev i artikkelen at han innrømmet at han var journalist så snart noen spurte hvem han var.

– Som du kan forvente når 206 nasjoner møtes, så er det et imponerende utvalg av talent. En sveip til høyre for meg var det en høy, svart kar med perfekt six-pack, direkte til en annen perfekt six-pack, som tilhørte en hvit utøver.

Reaksjonene mot artikkelen lot ikke vente på seg, ikke minst fra andre journalister.

– En vill, uetisk togulykke, skrev Slates Mark Joseph Stern.

– Hans stygge, lille artikkel har makt til å ødelegge liv.

Les også: Fiji-heltene tok historisk gull: – De var helt stratosfæriske

Trakk tilbake artikkelen

Flere personligheter uttrykte sin misnøye med artikkelen på Twitter.

– Så... Den heterofile «journalisten» fra The Daily Beast kommer sannsynligvis til å få en fyr drept med denne saken, skrev forfatteren Dan Savage.

– Skam over Nico Hines og The Daily Beast. LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Queer) og folk fortjener respekt. Vi er ikke dyrehagedyrene deres. Det gjør meg så rasende, skriver nettkjendisen Tyler Oakley til sine over fem millioner følgere på Twitter.

Til slutt ble altså artikkelen trukket tilbake, og hvis en forsøker å gå inn dernå, blir en møtt av en melding fra redaktørene der det står at «Vi tok feil, vi skal skjerpe oss».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder