Hynne etter OL-plass: - Jeg er drøyt fornøyd

KONTRASTER: Isabelle Pedersen klarte ikke å holde igjen tårene etter EM-skuffelsene tidligere i juli, der hun ikke maktet OL-kravet. I dag kom kontrabeskjeden: hun er klar for OL. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Pedersen gråt etter misset OL-krav i EM - likevel klar for Rio

SOGNSVANN (VG) Isabelle Pedersen (24) var i tårer etter å ha misset OL-kravet i EM. Nå skal hun likevel til Rio.

 • Jonas Wikborg
 • Hans-Kristian Rangnes
 • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over tre år gammel

Det bekreftet toppidrettssjef Tore Øvrebø i Olympiatoppen på en pressekonferanse fredag.

– Jeg har pratet med Isabelle i dag, og hun er veldig glad for å ha blitt tatt ut, sier Ronny Nilsen, sportssjef i friidrettsforbundet, til VG.

I går: Disse utøverne er i OL-fare

– Sykt stolt

Det er ikke mer enn en drøy uke siden Pedersen ikke klarte å holde igjen tårene etter EM-fiaskoen i Amsterdam. Der misset hun både det særnorkse og internasjonale OL-kravet, og i 2016 har ikke hekkeløperen kommet under det. På grunn av at hun klarte det internasjonale kravet i fjor, kunne Olympiatoppen likevel ta henne ut.

Les også: Lillebror jublet for EM-gull

Pedersen var langt fra den eneste friidrettsutøveren som fikk en gladmelding fredag.

Blant de andre var Hedda Hynne, 800 meter-løperen som kom seg under det internasjonale OL-kravet da hun satte personlig rekord under EM, men som fortsatt var bak det særnorske kravet.

– Jeg er sykt stolt, sykt glad og litt lettet for at jeg har fått det svart på hvitt. Jeg er drøyt fornøyd, sier Hedda Hynne til VG.

– OL er det største man kan være med på, og som Olympiatoppen sa innledningsvis sender de utøvere de mener kan prestere der. Jeg tar med meg det, og har et mål om å prestere. Dette er sinnssykt bra med tanke på Tokyo i 2020, som jeg allerede har litt i bakhodet, sier Hynne til VG.

Husker du? Amalie til OL etter norsk rekord

Totalt fikk 10 friidrettsutøvere gladmelding fredag:

Tonje Angelsen (høyde), Hedda Hynne (800 meter), Filip Ingebrigtsen (1500 meter), Henrik Ingebrigtsen (1500 meter), Amalie Iuel (400 meter hekk), Ingeborg Løvnes (3000 meter hinder), Jaysuma Saidy Ndure (200 meter), Ezinne Okparaebo (100 meter), Isabelle Pedersen (100 meter hekk) og Karsten Warholm (400 meter hekk) fikk alle gladmelding av Øvrebø.

Sportssjef: – Veldig fornøyd

Det betyr at det totalt er 15 friidrettsutøvere med, noe som ifølge Ronny Nilsen gjør at Norge sender den største friidrettstroppen siden OL i 1952.

– Vi er veldig fornøyd med at Olympiatoppen har tatt med alle utvøerne vi har innstilt. Alle bortsett fra Filip Ingebrigtsen, som vant EM-gull, har klart det internasjonale kravet enten i år eller i fjor. Og det internasjonale kravet er veldig tøft, sier sportssjefen, som ikke frykter kritikk for at uttaket er «for snilt».

Ifølge Olympiatoppen skal det være dokumentert at utøverne som sendes kan havne på topp 12 under OL, men forbundet tar også høyde for utøverens fremtid.

– Vi har en snittalder på rundt 25 år, og det er jeg veldig fornøyd med. Vi har et unikt utgangspunkt, og det skjer mye positivt i norsk friidrett nå. Ser vi enda lengre, må vi forvalte de vi har på en god måte i fire år til, og da kan det bli mye gledelig som skjer frem mot Tokyo-OL i 2020, sier Ronny Nilsen.

På kortsiktig plan er målet å gjøre det bedre i Rio-OL enn de norske friidrettsutøverne gjorde det i London-OL. Der var Henrik Ingebrigtsen sin 5. plass det beste resultatet.

– Vi har håp om et bedre OL nå, men vet samtidig at OL og VM er noe helt annet enn EM. Nå møter vi resten av verdenseliten, minner Nilsen om.

I den andre idrettene ble som ventet Espen Kofstad tatt ut i golf. Det samme ble Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord. Ellers ble Susann Bjørnsen (svømming, 50 og 100 fri), Vita Heine (sykkel), Stian Skjerahaug (turn) og Bård Nesteng (bueskyting) også tatt ut fredag. Totalt er 62 utøvere tatt ut til OL i Rio de Janeiro.

PS! Runar Steinstad (spyd) og Ida Nesse (diskos) ble tatt ut i paralympics-troppen.

TO TOMLER OPP: Hedda Hynne i EM tidligere i juli. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Mer om

 1. OL 2016
 2. Isabelle Pedersen
 3. Friidrett

Flere artikler

 1. Thorkildsen om de norske særkravene til OL: – Bare tull

 2. Disse utøverne er i OL-fare

 3. Henrik Ingebrigtsen: Innstilt - men ikke tatt ut til OL

 4. EM-finale 1500 meter kl 21.50: Pappa Ingebrigtsen: Filip kan ta gull - begge sønnene klar for OL

 5. Russlands OL-stopp åpner for flere norske til Rio

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder