GULL TIL STAVANGER: Oilers-trener Petter Thoresen og hans lag er seriemestere. Det ble avgjort på Jordal Amfi mot Vålerenga.
GULL TIL STAVANGER: Oilers-trener Petter Thoresen og hans lag er seriemestere. Det ble avgjort på Jordal Amfi mot Vålerenga. Foto: Fredrik Solstad , VG

Oilers sikret tittelen mot erkerivalen

To gull på rad

SPORT

Avgjorde i Vålerengas stue

Med 4-1-seier sikret Stavanger Oilers seg sitt andre strake seriemesterskap mot rivalene Vålerenga på Jordal Amfi.

Publisert: Oppdatert: 05.03.16 19:54

VÅLERENGA - STAVANGER OILERS 1-4 (0-1, 1-1, 0-2):

"Iskrigerne" må finne seg i at konkurrentene avgjorde serien på deres egen is. Stavanger Oilers har sikret seg sitt tredje seriemesterskap gjennom historien.

– Det er ekstra deilig å vinne her i Jordal, hvor de prater om gull i vegga, gull i taket og sånt. Det er ikke måte på. Men deres tid er forbi. Sånn er det bare. Det er Oilers som har tatt over tronen, sier Tommy Kristiansen til Aftenbladet.

Oilers tok ledelsen like før første periode var omme ved Philippe Cornet. Omtrent halvveis ut i den midtperioden utlignet Vålerenga til 1-1 ved Filip Gunnarsson. Noen minutter senere scoret Tommy Kristiansen for Stavanger og feiret rett foran Enga-supporterne Klanen. Det skulle vise seg å være ingenting å feire, for målet ble annullert på grunn av høy kølle.

Etter 38 minutter tok Oilers ledelsen på ny da Mike Hoeffel fant nettmaskene til 2-1. Oilers økte til 3-1 i sluttperioden da Mathias Trettenes satte inn en fin servering av veteranen Christian Dahl Andersen. Like før slutt fastsatte Oilers resultatet til 4-1 ved Kristiansen.

Onsdag vant Norges beste ishockeylag hele 13-0 mot Kongsvinger.

LES OGSÅ: Zuccarello på Europas lag i World Cup

Lørenskog-smell

Selv med Vålerenga-seier hadde gullkampen vært avgjort i dag ettersom Lørenskog tapte 1-4 hjemme mot Stjernen. Vålerenga kan trøste seg med at de fortsatt har flest serietitler med sine 29. Espen "Shampo" Knutsen ligger på femteplass, og har ingen mulighet på medalje i serien.

Stavanger-trener Petter Thoresen tar over som landslagssjef for Norge etter sesongen. Nåværende landslagstrener Roy Johansen tar over nettopp Vålerenga. I Oilers vil assistenttrener Pål Gulbransen få hovedansvaret.

LES OGSÅ: Roy Johansen irritert etter "Mesternes Mester"-exit

Kamp om bronsen

Det gjenstår kun en serierunde i eliteserien i hockey. Stavanger Oilers vil få sin hyllest i DNB Arena mot sølv-vinnerne Lørenskog onsdag. Det er fortsatt kamp om bronsen. Etter at Sparta Sarpsborg knuste Manglerud Star 7-3 er de likt med Frisk Asker på tredjeplassen. Frisk spiller søndag hjemmekamp mot Lillehammer som må vinne begge sine gjenstående kamper for å unngå kvalifisering.

I kvaliken er allerede Tønsberg Vikings, Bergen og Kongsvinger klare. Lagene spiller to kamper mot hverandre, og de to beste spiller i neste sesongs eliteserie.

For de åtte beste lagene i serien venter det et Norgesmesterskap og kamp om Kongepokalen utover våren.

Her kan du lese mer om