NEDKJEMPET: En Serena Williams på rekordjakt måtte se seg slått av fjerdeseedede Garbine Muguruza.
NEDKJEMPET: En Serena Williams på rekordjakt måtte se seg slått av fjerdeseedede Garbine Muguruza. Foto: Michel Euler Ap

Finaletap for Serena i French Open

SPORT

(Williams-Muguruza 5-7, 4-6) Serena Williams på rekordjakt måtte noe overraskende se seg slått av spanske Garbine Muguruza.

  • Hans-Kristian Rangnes
  • Andrine Davidsen
Publisert: Oppdatert: 04.06.16 19:36

Garbine Muguruza viste ingen frykt mot Serena Williams som jaktet major-rekorden til Steffi Graf. Tyske Graf vant 22 titler. Muguruza sørget for at Williams fortsatt står med 21 seiere. Muguruza vant sin første grusfinale på WTA-nivå og sin første Grand Slam-tittel. Hun var også i Wimbledon-finalen i 2015, da hun tapte for nettopp Williams.

– Jeg er veldig glad! Å spille Grand Slam-finale mot en av de beste spillerne i verden er den perfekte finalen. Så jeg er veldig fornøyd, sier den ferske mesteren.

– Jeg må bare si tusen takk til publikum og gratulere Garbina. For meg er det veldig viktig å si tusen takk til alle dere som så på, sier en gråtkvalt Serena Williams under premieseremonien.

En tydelig frustrert Williams slet med flere enkle baller fra Muguruza i åpningen av det første settet. Etter å ha ligget under 2-4, snur hun til 5-4 og spiller om seieren i første sett. Men Muguruza hadde mer å by på. Spanjolen vinner til slutt første sett 7-5 etter en fantastisk snuoperasjon.

LES OGSÅ: Slik kan Serena skrive historie

Dobbeltfeil og imponerende ess

Fjerde-seedet Muguruza spilte høyrisiko-tennis og hadde fem dobbeltfeil i andre sett, men fulgte opp med flere imponerende ess. Williams klarte aldri å få fatt i 22-åringens backhander. Spillerne fulgte hverandre tett gjennom hele settet, men man følte hele tiden at det var Mugaruzas kamp å tape.

Det ble det også til slutt. Hun holdt ledelsen og kom seg opp til 5-3. Williams måtte holde serven for fortsatt å ha seiersmuligheter. Veteranen ga motstanderen to matchballer, før hun hentet seg inn igjen til deuce. Der fikk Muguruza tre nye matchballer, men Williams sikret fortsatt spenning da hun reduserte til 4-5.

LES OGSÅ: Djokovic gikk på smell i Monaco

Avsluttet med lobb

Etter Williams sin 20. upressede feil får Muguruza tre nye matchballer og denne gangen feiler hun ikke. Det hele avsluttes med en vanvittig lobb. Det går flere sekunder får hun faktisk skjønner at hun har vunnet. Da detter hun sammen i grusen og jublet hemningsløst.

Hun ble dermed den første spanske kvinnelige vinneren av turneringen siden Arantxa Sánchez-Vicario i 1998.

– Jeg klarer ikke uttrykke med ord hva denne dagen betyr for meg. Jeg vil veldig gjerne gratulere Serena, en av de beste tennisspillerne i verden. Jeg vil også si takk til laget, treneren min og familien min. Jeg har vokst opp å spille på grus, så for Spania og meg er dette fantastisk.

Etter en gråtepause fortsetter den ferske mesteren.

– Tusen takk for at dere kom og heiet under kampen. Og alle som jobber og styrer på med turneringen, tusen takk til dere. Jeg håper vi sees neste år, avslutter Muguruza.

Her kan du lese mer om