TEAM CASPER: Casper Ruud har vunnet tre internasjonale juniorturneringer på rad og har fått en knallstart på det nye samarbeidet med Pedro Rico (til høyre), som nå trener tennistalentet sammen med far Christian Ruud (til venstre) Foto:Frode Hansen,VG

Casper (16) har fått drømmestart på Spania-satsingen - skal kjøpe Ødegaard-trøye: Ruud: - Vil bli verdens beste junior

HASLE (VG) Det er ikke bare Martin Ødegaard (16) som satser spansk. Casper Ruud (16) har fått en drømmestart på sin tennissatsing som er basert i Alicante.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Det er bare to-tre timer til Madrid. Jeg drar nok dit for å kjøpe meg en Ødegaard-trøye og vise min støtte. Det Martin Ødegaard har fått til er helt utrolig i den alderen, sier Casper Ruud.

BALLSIKKER: Casper Ruud er klar for juniorutgaven av French Open, Wimbledon og US Open. Foto: ,

Mens Martin Ødegaard var på sin første trening som Real Madrid-spiller møtte Casper Ruud VG i tennishallen på Hasle i Oslo.

Tennistalentet fra Bærum er født bare fem dager etter Ødegaard i desember 1998. Han har fått en knallstart på sin nye satsing med den spanske treneren Pedro Rico (34). I løpet av de tre siste ukene har han vunnet tre ITF-turneringer i Colombia, Venezuela og Costa Rica.

- Det har vært utrolig gøy, sier han.

Klar for Grand Slam

Trippelseieren har ført norgesmesteren fra sist sommer opp til en posisjon som nummer 13 på juniorrankingen i verden. Og har dessuten åpnet opp veien til Grand Slam-turneringene. Denne sesongen blir det både French Open, Wimbledon og US Open. De aller beste juniorene har den siste tiden spilt Australian Open.

Les også:Sjarapova skal hevne 15 tap

- Vi valgte ikke å dra til kvalifiseringsturneringen, men Casper slo i Costa Rica spillere som skulle til Melbourne. Han har spilt over all forventning, sier far Christian Ruud (42). Han var i sin tid nummer 39 på seniorrankingen i verden (1995 og '97).

Sønnens mål var å bli blant de 10 i løpet av sine to år som junior.

- Jeg er allerede nummer 13. Så da får målet være å bli nummer 1, sier junior Ruud. Han er den yngste blant de 28 beste i rankingen.

Denne sesongen er så full at kan det bli kinkig å få det norske mesterskapet inn i kalenderen. Casper Ruud skal ha 250 reisedøgn og spille mer enn 20 turneringer.

Faren spilte 6-7 internasjonale juniorturneringer på det meste.

- Men det var en annen tid. Hvis du ser på en spiller som Andy Murray så gikk han den samme veien som Casper går nå, forklarer Christian Ruud.

Les også: Murray finaleklar i Australian Open

Han har gjennom mange år trent sønnen, men nå reduseres hans rolle. Hele Ruud-familien feiret jul og nyttår på treningsleir i Florida. Men fra 1. januar tok Pedro Rico over. Den spanske treneren jobber ved en tennisakademi i Alicante og vokste opp med Juan Carlos Ferrero, som både vant French Open og var ranket som nummer 1 i verden i 2003.

- Forskjellen på ham og oss andre var at han virkelig mente å bli best. Han gjorde det som skulle til, sier Rico, som også har hatt treneransvaret for Roberto Bautista Agut, nummer 16 på verdensrankingen.

Rico har reist med verdenseliten og kjenner Casper Ruuds store idol, Rafael Nadal, godt. Det er ikke umulig at unge Ruud nå kommer i kontakt med de aller største tennisstjernene i verden. Juniorene deler garderobe med seniorene i Grand Slam-turneringene.

- Så det er mulig å sitte siden av Roger Federer i garderoben og kanskje også få trene litt med de beste. De spiller ofte med de beste juniorene og håper å få møte en spiller som Stan Wawrinka (nummer 4 i verden). Han har svensk trener, sier Casper Ruud selv og tror det er mye å plukke opp fra de aller beste.

Casper Ruud har fortsatt skoleplass på Wang i Oslo, men satser nå selv som en proff. De første ukene med Pedro Rico har vært en ubetinget suksess. Med en drepende forehand som det beste våpenet på hardcourten.

Far Christian Ruud er imponert:

- Jeg har alltid sett noe stort i spillet hans. Men han har kanskje manglet litt selvtillit. Men i disse turneringene har han fremstått med en ny holdning og kroppsspråk. Jeg er imponert. Det ser bra ut.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder