Norway's Sverre Lunde Pedersen competes during the men's 1500-meter speedskating race during the World Cup final at Thialf skating arena, Saturday, March 15, 2014, in Heerenveen, northern Netherlands. (AP Photo/Peter Dejong) Foto:Peter Dejong,Ap

Sverre Lunde Pedersen imponerte i Berlin: Pappa Pedersen: - Ett av de beste 5000 meter-løpene han har gått

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 6.20,97 på 5000-meteren i verdenscupen på skøyter i Berlin lørdag. Bare nederlenderen Jorrit Bergsma var bedre.

Artikkelen er over fem år gammel

Nederlenderen gikk inn til 6.17,59 og vant løpet, men det var en sterk prestasjon av Pedersen. Han hadde nederlandske Douwe de Vries to og et halvt sekund bak seg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Det satt veldig bra teknisk, og jeg gikk jevnt og avslappet, sier Pedersen til NTB.

Det er pappa Jarle Pedersen, som fortsatt er aktiv i treningen til sønnen, enig i. I dag fulgte han løpet fra TV-en.

– Jeg synes selve løpet var veldig bra. Det er ett av de beste 5000 meter-løpene han har gått, både teknisk og taktisk, sier pappa Pedersen til VG, og utdyper:

– Han har slitt litt med å holde farten helt inn, men i dag holdt han lik fart også på sisterunden. Det er ekstra gøy å komme på pallen, for en andreplass kontra en fjerdeplass gjør noe med en. Man får litt ekstra selvtillit og det blir mer oppmerksomhet.

I morgen er det duket for 1 500 meter, som Sverre Lunde Pedersen vant i Seuol.

– Det blir spennende. Jeg gleder meg, men det blir tøft. Det er en vanskelig distanse, men hvis alt klaffer, så kan det bli bra, sier Sverre Lunde Pedersen til NTB.

Lunde Pedersen ligger nå på en tredjeplass i sammendraget på 5000 meter i verdenscupen, og pappa Pedersen tror sønnen kommer til å være i toppen også når sesongen er over.

– Jeg er ikke redd for at Sverre skal tape seg. Han har et godt treningsgrunnlag og han bruker aldri å være best før jul, sier Pedersen, som også er imponert over Håvard Holmefjord Lorentzens løp i dag.

Han endte på en godkjent sjuendeplass i 1000-meteren for menn. Han fikk tiden 1.10,06, mens vinneren Nico Ihle fra Tyskland gikk i mål på 1.09,49.

Ida Njåtun var tilbake etter at hun sto over fredagens løp. På 1000-meteren for kvinner klarte hun en 12.-plass. Der gikk hun inn til 1.17,29 og ble klart slått av amerikanske Brittany Bowe som vant med 1.14,81.

Verdenscupstevnet avsluttes søndag på ovalen i Berlin. (VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder