NÆRMER SEG TITTELEN: Magnus Carlsen etter det det andre partiet i sjakk-VM. I bakgrunnen går manager Espen Agdestein. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Carlsen vil bruke pulsklokke for å underholde

22-åringen: - Tror det kan øke publikumsopplevelsen uten å plage spillerne for mye

CHENNAI/OSLO (VG) Sjakkikonet Magnus Carlsen (22) åpner for å spille med pulsklokke på armen for å øke underholdningsverdien for publikum.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det røpet 22-åringen på pressekonferansen etter å ha tatt en ny seier i VM-kampen mot indiske Viswanathan Anand torsdag.

I timene før hadde både manager Espen Agdestein og pappa Henrik Carlsen fulgt det dramatiske partiet tett - med pulsklokke på armen.

Manageren skal ha hatt 130 i puls da det dro seg til mot slutten av torsdagens parti og Anand gjorde den grove feilen som kan ha avgjort kampen om verdensmestertittelen.

- Interessant

Carlsen synes det er spennende at hans støttespillere fikk målt pulsen underveis, og er positiv til å ha på seg en pulsmåler i fremtidige turneringer.

- Det kan være en interessant måte å finne ut av eksakt hvordan spillere reagerer på bestemte overraskelser, sier han.

Fredag blir han verdensmester dersom han unngår å tape. 22-åringen mener en pulsklokke på armen ikke ville påvirket prestasjonene underveis.

- Det er bare morsomt og jeg tror det kan øke publikumsopplevelsen litt uten å plage spillerne for mye - i hvert fall ikke meg, sier Carlsen.

Odd Harald Hauge, som er forfatter og Carlsen-støttespiller, forklarer til VGs reporter i Chennai at det kokte litt hos Carlsens manager mot slutten av det dramatiske partiet.

- Magnus beholder roen. Det er det ingen tvil om. Espen (Agdestein) hadde puls på 130, og det er jo som å ha vært på joggetur i en time, sier han.

Underholdningsverdi

- Du har en idé om å sette pulsmålere på sjakkspillerne?

- Ja, og Magnus sa nå på pressekonferansen at det vil han gjerne spille med, fordi han - med rette - sier at det vil øke underholdningsverdien for folk uten at det plager han noe. Så får vi se om de andre toppspillerne mener det samme.

- Vi vet at noen av de unge synes det er veldig kult, og så vil kanskje de gamle gutta være litt motstandere, men jeg tror at om ikke så lenge, vil vi se hvem som er litt stresset og ikke under en kamp.

Ifølge Hauge handler pulsklokkeprosjektet også om nysgjerrighet.

- Magnus kunne tenke seg å få denne kunnskapen selv. Han lurer på hvilken puls han ligger på. Han ønsker informasjon som kan si hvilken trening han bør fokusere på, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder